Запотените фарове, поради кондензиралата влага във вътрешността на осветителното тяло,

...
Запотените фарове, поради кондензиралата влага във вътрешността на осветителното тяло,
Коментари Харесай

Запотени фарове. Какво да правим?

Запотените фарове, заради кондензиралата влага навътре в осветителното тяло, будят асоциации за остарял и " изтощен от каране " автомобил. Само че този феномен може да бъде следен и при напълно нови коли.

Най-важното, което би трябвало да знаем за казуса и по кое време фаровете се постанова да бъдат заменени - предлагаме ви материал по тематиката от Auto Bild България.

Противно на всеобщото разбиране, фаровете не са херметически затворени. Всеки от тях разчита на вентилация през отвори - с цел да има циркулация на въздуха вътре в осветителното тяло. Това е належащо, защото халогенните и ксеноновите лампи генерират доста топлота, която би трябвало да бъде отведена оптимално дейно. За страдание, влага във фара може да се появи точно през тези вентилационни отвори.

Лещата от поликарбонат нормално е ситуирана на контактната точка сред топлия въздух навътре в рефлектора и нормално по-студения извън. Ако въздухът вътре във фара има мокрота от към 50% и температура 20 градуса, рухването на външната температура до 9 градуса е задоволително за образуването на конденз.

" Това е напълно естествено. В множеството случаи кондензът изчезва единствено след няколко километра шофиране, откакто въздухът, циркулиращ в осветителното тяло, отстрани влагата. Фаровете, създадени от международно приети компании, са конструирани с концепцията за ефикасна вентилация и бързо " изчистване " на конденза ", споделя Моника Кравчук от Valeo.

Ефектът е ясно забележим при овакантяване на автомивка през лятото - тогава нормално се появява конденз, нищо, че външната температура е висока.

В такива случаи обаче приказваме за лека кондензация - нормално тя се появява до ръба на лещата, и тя би трябвало да бъде разграничавана от влагата вътре в рефлектора или застоялата вода.

Когато обстановката е от втория вид, наложително проверете дали капачето, което се смъква за промяна на лампата, е сложено вярно. Ако установите, че е по този начин, евентуално корпусът на фара или лещата е опустошен - сходни проблеми се следят постоянно след фалшив ремонт на ударен автомобил.

Според специалиста единственият излаз в този случай е промяната на фара с нов - тъй като нямало ефикасен способ, посредством който рефлекторът да бъде подсушен и " запечатан ", както би трябвало. Естествено, още по-добре е да бъде заменен освен един, само че и двата фара, с цел да няма разлика в осветяването отляво и отдясно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР