Запорожка област е постигнала споразумения за износ на зърно в

...
Запорожка област е постигнала споразумения за износ на зърно в
Коментари Харесай

Зърно от окупираното Запорожие продадено в Близкия изток?

Запорожка област е постигнала съглашения за експорт на зърно в чужбина, основно за страните от Близкия изток. Това заяви в изявление за ТАСС ръководителят на военно-гражданската администрация в окупираните територии Евгений Балицки.

На 30 юни бе обявено, че на борда е напуснал пристанището в Бердянск и се е отправил към " другарски страни ". В края на предходната седмица обаче стана ясно, че един по подозрения, че е претрупан точно с украинско зърно.

Властите в " освободената територия " на Запорожка област считат, че зад инспекцията на съветския сухотоварен транспортен съд със зърно в Турция стои геополитически претекст , съобщи Владимир Рогов, член на съвета на военно-гражданската администрация на Запорожка област.
 Русия подготвена да изнесе десетки милиони тонове зърно, в случай че Западът вдигне блокадата
Русия подготвена да изнесе десетки милиони тонове зърно, в случай че Западът вдигне блокадата

Москва не пречи на износа на зърно от Украйна

" Това е просто геополитика, игра, тъй като Турция не е самостоятелна до дъно в своята политика , виждаме, че тя, както и постукраинското пространство, следено официално от украинския президент Володимир Зеленски, в действителност е под контрола на Лондон, Англия играе своята доста мръсна игра . Съществува хипотеза за виновност против Русия: Русия е отговорна по формулировка, тъй като е Русия " , споделя Рогов, макар че публично новите съветски управляващи нито отхвърлят, нито удостоверяват, че арестувания от Турция транспортен съд е цялостен със зърно.

Евгений Балицки обаче удостоверява, че първият търговски транспортен съд със 7000 тона зърно на борда е отплавал от пристанище Бердянск на 30 юни. Според него са преминати всички нужни процедури за изпращане на зърно в сходство с интернационалните стандарти , в това число приемане на фитосертификат и слагане на митнически марки. Зърното е изпратено до Турция по директен път, парите от купувача са преведени по сметката, а заплащането е осъществено и на земеделския производител, който е притежател на зърното.
 Къде Русия изнася зърното, откраднато в Украйна?
Къде Русия изнася зърното, откраднато в Украйна?

В началото Русия най-вече краде, в този момент схваща, че в случай че не заплаща, даже и минимално, реколти могат да пострадат от бойкот

По-рано Балицки заяви, че запасите от миналогодишната годишна продукция, насъбрани на освободената територия, възлизат на 1,5 милиона тона . Част от него се възнамерява да бъде продадена, друга част ще бъде модифицирана или включена в зърнения запас.

Русия неведнъж е заявявала, че не пречи на износа на украинско зърно и че управляващите в Киев просто би трябвало да разчистят водите, с цел да изнесат зърното.

В същото време съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи през днешния ден, че Русия е основала два филантропични коридора в Черно и Азовско море за експорт на зърно.

Руската федерация отхвърля и обвиняванията, че, както и че блокира износа, предизвиквайки международна продоволствена рецесия.
 Руски кораби изнасят украинско зърно за Сирия
Руски кораби изнасят украинско зърно за Сирия

Това демонстрират сателитни фотоси на Maxar
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР