Заподозреният за терористичните атаки в Париж през 2015 г. Салах

...
Заподозреният за терористичните атаки в Париж през 2015 г. Салах
Коментари Харесай

Белгия призна за виновен последния жив терорист от атаките в Париж през 2015 г.

Заподозреният за терористичните офанзиви в Париж през 2015 година Салах Абдеслам бе приет за отговорен от белгийски съд за опит за убиийство на служител на реда, оповестява организация " Ройтерс ".

Нито той, нито съучастникът му Софиен Аяри, който също бе приет за отговорен, бяха в правосъдната зала.

28-годишният Салах Абдеслам е френски жител от марокански генезис, роден и израснал в белгийската столица. Той бе единственият от терористите, които оцеляха по време на координираните набези в Париж, и няколко месеца по-късно бе хванат в Брюксел след сражения с полицията.

Обвиненията против него са за " опит за ликвидиране в подтекста на тероризъм " точно поради престрелката със силите за сигурност. За това може да бъде наказан на до 40 години затвор.

Абдеслам бе хванат ден след погребението край белгийската столица на брат му Брахим, който умря по време на атентатите в Париж. Името на Салах е записано като индивида, наел автомобила, паркиран пред концертната зала " Батаклан ", където починаха най-вече хора – 89 души. Той е закарал до залата терористите в петък вечерта на 13 ноември. В събота сутринта след атентата е бил спрян от полицията покрай френско-белгийската граница, само че по-късно е бил пуснат да продължи с двамата си спътници, тъй като името му още не е било оповестено за търсене в цяла Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР