Започват засилени проверки на водачите на мотоциклети, като ще се

...
Започват засилени проверки на водачите на мотоциклети, като ще се
Коментари Харесай

Започват проверки на водачите на мотори

Започват засилени инспекции на водачите на мотоциклети, като ще се следи за извършители, които съзнателно крият регистрационните си номера, както и за потреблението на предпазни системи. Инспекциите са част от набелязаните ограничения сред Държавна организация " Безопасност на придвижването " и Пътна полиция с оглед началото на летния сезон. Това заяви ръководителят на организацията Малина Крумова по време на откриването на " Мото учебно заведение за сигурност ", оповестиха от Агенцията.
 
Проявата се провежда от " Софийски мотористи " във ВТУ " Тодор Каблешков " и цели да запознае начинаещи и кандидат-мотоциклетисти с главните правила за сигурност на пътя.
 
„ Говорейки за сигурност на мотоциклетистите би трябвало да посочим, че започваме тежко този летен сезон - едвам в неговото начало към този момент отчитаме 11 смъртни случаи на мотористи на пътя “, е показала Малина Крумова.
 
По думите й по тази причина различен акцент на инспекциите ще бъде и потреблението на предпазни системи - каски и защитни екипировки за мотористите, както и за хората, които возят. Зная какъв брой сериозно значимо е другите участници в придвижването да Ви пазят, тъй като Вие сте измежду най-уязвимите групи. Но също толкоз значимо е да ограничим систематичните извършители и се надявам, че Вие като общественост ще подкрепите институциите, тъй като това също е част от казуса и от потребността от повече приемливост на пътя, е подчертала ръководителят на държавната организация.
 
Тя е поздравила уредниците, че концентрират старания в две основни посоки с организирането на мото учебното заведение - сигурност и предварителна защита . Затова имате цялостната поддръжка на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " и се надявам, че това ще е първата от доста начинания, които ще осъществяваме дружно в тази област, е споделила още Малина Крумова.-->
 
Тя е отправила предложение взаимно с мото клубовете да бъдат създадени профилирани осведомителни материали. Друг акцент в нейното изявление е бил инициирането на общ разговор за ограничения за повишение на сигурността на мотоциклетистите. Нека дружно създадем обзор на всички аспекти свързани с сигурността - какво можем дружно да променим в законодателството, в метода по който се образоват водачите на мотоциклети, организацията на придвижването и изобщо във всички аспекти, които могат да спасят човешки живот. Вашата позиция, извлечена от ежедневния опит, ще ни бъде доста скъпа, се е обърнала тя към представителите на мото общността.
 
В днешното Мото учебно заведение за сигурност са взели участие над 100 начинаещи и кандидат-мотоциклетисти . В рамките на еднодневния курс те ще преминат както научен, по този начин и удобен курс включващ препоръки за сигурност, условия за оборудването, механически аспекти на транспортното средство, специфичност на придвижването в града и отвън него, и други Организирани са и демонстрации, и практични уроци за учащите се, в двора на висшето учебно заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР