Започват решаващи седмици за тазгодишния туристически сезон в Кипър, обявиха

...
Започват решаващи седмици за тазгодишния туристически сезон в Кипър, обявиха
Коментари Харесай

Решаващи седмици за туристическия сезон

Започват решаващи седмици за тазгодишния туристически сезон в Кипър, оповестиха хотелиерски и туристически асоциации в страната, приветствайки решението на държавното управление за отваряне на стопанската система от понеделник след края на двуседмичната карантина, съобщи БНР.

Влизащият в деяние от понеделник имунизационен пропуск за редица бизнес и обществени действия е „ сигурна рамка за обновяване на хотелиерството”, обявиха от Кипърската хотелиерска асоциация. Според организацията новата мярка ще подсигурява сигурността на публичното здраве и ще накара чужденците, които идват на острова с негативен тест за ковид или имунизирани, да се усещат в безвредна за здравето си среда.

Премахването на карантината ще докара до увеличение на идващите задгранични посетители, настояват представителите на сектора. Освен това държавното управление разгласи, че от понеделник ще приема имунизирани туристи от над 65 страни, без условия за тест и карантина. От тази седмица към този момент се следи и наклонност за повишаване на броя на полетите до двете интернационалните летища на острова в Ларнака и Пафос предвид на летния сезон. Повече от 160 полета от над 20 страни се чака да дойдат на летище Ларнака през тази седмица до 9 май. Броят на кацащите самолети ще се усили до 265 в последната седмица на май и до съвсем 450 в последната седмица на юни, сочи информация от компанията оператор на двете летища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР