Започват ремонтите на три виадукта на магистрала Тракия, съобщиха от

...
Започват ремонтите на три виадукта на магистрала Тракия, съобщиха от
Коментари Харесай

Нови тапи на магистрала Тракия заради ремонт на 3 виадукта

Започват ремонтите на три виадукта на автомагистрала " Тракия ", оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". От през днешния ден на 13-ия, 15-ия и 20-ия километър в посока Пловдив ще стартира главно възобновяване на оборудванията.

Виадуктите не били обновявани главно от построяването им преди повече от 30 години. Ще се ремонтират пътни плочи, греди, тротоарни блокове и хидроизолация. Ще се сложат нова асфалтова настилка, маркировка, защитни парапети и мантинели.

За да бъдат облекчени водачите, в края на работната седмица ще бъдат отворени по две ленти за придвижване в посока Пловдив, а в неделя и понеделник по две ленти към София. От Пътната организация дават обещание ремонтите да приключат преди началото на туристическия сезон.

Тази седмица стартира и ремонт на моста над река Тополница на “Тракия ”. До 30 април от 77-и до 78-и км в посока Пловдив придвижването ще става единствено в изпреварващата лента, тъй като в дейната и спешната се лимитира. И там ще бъдат положена нова асфалтова настилки и хоризонтална маркировка.

До края на май би трябвало да завърши и ремонтът на моста над река Елшишка в платното за Пловдив. Той стартира на 7 март и придвижването се осъщестява в двете посоки в платното за София, което беше ремонтирано в края на 2018-а.

Преди дни районния министър Петя Аврамова сподели, че ограничаването от 90 км в сектора сред Стара Загора и Чирпан поради неравностите там, което беше до края на март, е удължено до 30 септември. Както “24 часа ” писа, упованията са ремонтът да свърши до края на 2019-а, тъй като се търсят средства. Нужни са 60 млн. лева

От АПИ молят да се кара рационално и да се съблюдава прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването по време на ремонтите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР