Започват ремонти по автомагистралите Тракия, Хемус, Струма и Марица. Обещанието,

...
Започват ремонти по автомагистралите Тракия, Хемус, Струма и Марица. Обещанието,
Коментари Харесай

Започват ремонти по Тракия, Хемус, Струма и Марица - вижте къде ще е затруднен трафикът

Започват поправки по автомагистралите " Тракия ", " Хемус ", " Струма " и " Марица ". Обещанието, особено за тези, които ще пътуват към морето, е часовете за ремонт да бъдат щадящи към нервите на водачите и да се работи единствено заран от понеделник до петък. Предстои да бъдат пуснати над 85 публични поръчки за избор на реализатор за поправки на пътища у нас. Голяма част от тях ще бъдат по Черноморието.

Северният обход на Бургас, който ще улесни трафика от Автомагистрала „ Тракия " към Слънчев бряг, се строи от началото на предходната година. Около 65% от правата към този момент е приключена. По план пътят би трябвало да е подготвен до 15 юни, само че това няма да се случи.

„ Основните проблеми за привършване на обекта са изчезнали позволения за градеж за няколко подобекта. Това са оптични мрежи, реорганизация на водопроводи и улично осветяване ", съобщи инж. Иван Иванов, изпълнителен шеф на компанията реализатор.

След наше питане от АПИ дадоха отговор, че разрешенията към този момент са почнали да се издават поетапно и се планува строителството на 5-километровата права да завърши до края на октомври.

Основният път от Бургас към курортите на север също се ремонтира като част от Северния обход. Тук трафикът е засилен и постоянно се образуват тапи, а към този момент има и две тъжби от летището, че поради тапите не може да се обезпечи прехвърлянето на туристите.

И защото ремонтът няма да е подготвен, е помислено за специфичен режим на придвижване.

„ И в едната и в другата посока ще се реализира в две ленти с единствената забележка, че скоростта ще бъда понижена, лимитирана на 50 км/ч ", сподели инж. Иван Иванов, изпълнителен шеф на компанията реализатор.

За да не се получават тапи по време и на другите поправки в страната, тук-там също ще бъдат подхванати спомагателни ограничения.

„ Това е проведено, ще бъде направено по този начин, с цел да може трафика за морето, който е най-засилен през уикендите да не може да бъде възпрепятстван от работата по автомагистралата ", съобщи Тодор Василев, ръководител на УС на " Агенция пътна инфраструктура ".

Скоро стартират и строителните действия на пътя Бургас-Царево, а съгласно АПИ ремонтите на републиканската мрежа могат да се правят единствено лятото, поради по-благоприятните метеорологични условия.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР