Започват работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в

...
Започват работа смесените българо-румънски екипи по безопасност на движението в
Коментари Харесай

За осма година смесени българо-румънски полицейски екипи патрулират по пътищата

Започват работа смесените българо-румънски екипи по сигурност на придвижването в регионите на Силистра и Кълъраш. Инициативата се реализира за осма поредна година през дейния летен сезон, когато трафикът на туристи в двете страни доста нараства.

Тя е учредена на взаимния положителен опит и подписаните на 28 юни 2010 година в Гюргево „ Правила за осъществяване на взаимни дейности на пътните служители на реда в пограничните региони и реализиране на взаимна патрулно-постова активност по запазване на публичния ред от страна на способените органи на Република България и Румъния ”.

Съгласно авансово одобрен график, екипите ще работят главно в почивните дни, когато интензивността на придвижването е по-висока. Ще се управляват скоростните режими, неправилното изпреварване, използването на алкохол, валидността на документите на лидера и пътното транспортно средство, техническото положение на колите, превозването на контрабандни цигари и артикули и на лица с нередовни документи за престояване.

От бранш „ Пътна полиция “ при ОД на МВР-Силистра регистрират висока успеваемост от работата на смесените екипи. На територията на града се намира Граничен контролно-пропусквателен пункт, през който ежедневно минават огромен брой коли сред двете страни. Посредничеството на командированите румънски служители на реда доста улеснява контакта със сънародниците им при осъществяване на контролната активност.

През летните месеци на 2017 година в област Силистра смесените екипи са ревизирали 325 автомобила с българска регистрация, 185 с румънска и 58 с друга. Установили са 144 нарушавания, които са глобили с актове и санкции по фиш. Отнели са 6 свидетелства за ръководство на МПС, 3 – за регистрация на МПС, и са разкрили 2 престъпни закононарушения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР