Започват обучения по педагогическа правоспособност за специалисти Започват обучения по

...
Започват обучения по педагогическа правоспособност за специалисти Започват обучения по
Коментари Харесай

Има дефицит на учители по математика, информатика и чужди езици

Започват образования по педагогическа дееспособност за експерти Започват образования по педагогическа дееспособност за експерти , приключили висше обучение в други посоки , в това число и на ресурсни учители.

Около 500 са незаетите работни места в просветителната система към този миг, 1800 са учителите, които нямат педагогическа подготовка, само че са в развой да я придобият. Данните заяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на полемика, отдадена на кадровото застраховане на българското обучение.

Всяка година ще се образоват по 600 учители, които ще получават педагогическа дееспособност , в това число и ресурсни учители, с цел да са в помощ на децата със специфични просветителни потребности , които са към 22 600 в страната .

Обучението ще е в границите на една година и ще се прави в три висши образователни заведения - Софийския, Пловдивския и Великотърновския университет , заяви ръководителят на Синдиката на българските учители (СБУ) Янка Такева.
 
 БГНЕС-->

Към всеки млад преподавател ще има ментор, който да ще поддържа навлизащите в системата, толкоз време, колкото ще е належащо за всеки един от тях. Най-много липсват учители по математика и информатика, по непознати езици и начални учители .

Като мярка за превъзмогване на недостига на учители се предлага от началото на идната образователна година студентите в професионално направление „ педагогика на образованието " да учат гратис.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР