Започваме одит на финансовите посредници и дяловите инвестиции заради получен

...
Започваме одит на финансовите посредници и дяловите инвестиции заради получен
Коментари Харесай

Александър Пулев: Започваме одит на финансовите посредници заради злоупотреби

Започваме одит на финансовите медиатори и дяловите вложения поради получен сигнал за злоупотреби. Това съобщи на брифинг служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

" Мога да потвърдя, че има деен сигнал сега ", сподели той и добави, че Министерството на нововъведенията и растежа интензивно спомага и си взаимодейства с виновните институции.

Пулев съобщи, че по сигналите за злоупотреби с европейски средства тече интензивно следствие, а тези сигнали, свързани с предходното ръководство, са взети поради.

Разкрих задоволително информация на този стадий, съобщи той, само че посочи, че сигналите са за финансов медиатор.

Одитът стартира още през днешния ден, само че в оптимално къси периоди ние ще срещнем обществото, заяви Пулев и акцентира, че са сезирани нужните институции.

Фокусът на одита ще бъде премахването на спора на ползи на всички равнища и на този стадий ще бъде под контрола на Министерството на нововъведенията и растежа.

Възможно е и да се търсят външни органи за надзор, в случай че по време на инспекцията бъдат потвърдени злоупотреби. Министър Пулев обаче съобщи, че не желае да дава мнения до момента в който всичко не се обясни.

Има индикации, има сигнали, ще имаме крайния резултат оптимално бързо, концепцията ни е да градим система на доверието, а не да го разрушаваме, добави той.

Министър Пулев е безапелационен, че повече няма да има спор на ползи.

По отношение на Българската банка за развиване той сподели, че това е една доста забавна и дълга тематика и идната седмица ще разкрие информация по отношение на нея.

Министър Пулев и заместник-министрите Стефан Савов и Надя Христова показаха информация по отношение на работата и стратегиите в поддръжка на българския бизнес, изпълнявани от Фонда на фондовете.

" Над 2 милиарда лв. ще се бори екипът да влязат във Фонда на фондовете ", сподели Пулев. Той акцентира, че Министерството на нововъведенията и растежа ще поддържа доверието в систематичната и ще се стреми да го надгради.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР