Започваме направо. Като едни средностатистически зрители, във Фантастични животни и

...
Започваме направо. Като едни средностатистически зрители, във Фантастични животни и
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд

Започваме напряко. Като едни средностатистически фенове, във " Фантастични животни и къде да ги намерим " търсихме и търсихме, и търсихме герои, които да ни сграбчен. Е, не успяхме да ги намерим. Не останаха незабравими и срещите ни със зверовете във кино лентата. А нали тъкмо това се чака от едни фантастични герои и животни - да блеснат над елементарните и действието към тях да не е скучно...

Точно противоположното е във втората част " Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд " , тъй като режисьорът Дейвид Йейтс и Дж. К. Роулинг са съумели да върнат на екран познатата ни от Хари Потър магия.

 Снимка 389336

Събитията от " Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд " се развиват през 1927 година, единствено няколко месеца след тези в първия филм. В неговия край могъщият злобен вълшебник Гелърт Гринделвалд ( Джони Деп ) е хванат от Магичния конгрес на Съединените Щати, с помощта на помощта на зоомага Нют Скамандър ( Еди Редмей ).

Но в този момент Гринделвалд съумява да избяга и стартира да събира почитатели. Не му е и доста мъчно: страховете, за които приказва - че не-магичните хора ще продължат да водят война и унищожават всичко, което допират - звучи задоволително рационално и правдоподобно.

Целта на магьосника е една - да сътвори чистокръвни магове, които да господстват над не-магичните същества.

 Снимка 389345

Една от изненадите в " Престъпленията на Гринделвалд " е, че Кридънс Бербон ( Езра Милър ) - младият обскурус (магьосник, криещ магическите си сили), е оживял, макар разрушителния край на първия филм. Сега той е в Париж и търси истината за произхода си.

В опит да притегли Кридънс на своя страна и да го употребява против най-големия си зложелател, Гринделвалд отпътува за Париж. Следва и цяло магьосническо въстание против не-магичните хора.

Тежката задача да спре Гринделвалд се пада на Нют Скамандър. " Пада му се " не е изцяло правилно казано, тъй като му е сложена от учителя по Защита против тъмните сили - Албус Дъмбълдор ( Джуд Лоу ). Защо последният не може самичък да се изправи серщу Гринделвалд е загадка, също както загадка е и повода.

 Снимка 389349

Нют сграбчва своя най-хубав другар - не-магическият човек Джейкъб Ковалски ( Дан Флогър ), и се насочва към Париж. Там той търси освен на Гринделвалд, само че и на обичаната си Тина Голдстайн ( Катрин Уотърстън ). И приключението стартира.

А приключението, за разлика от първата част, е същинско и с доста динамичност, с напрегнати моменти и обрати, с по-интересни нови герои и с още по-фантастични животни. Като магическата пръчка на Дъмбълдор (но не Могъщата) и човешката форма на небезизвестната змия на Волдемор - Наджини (Клаудия Ким) .

 Снимка 389351

Тук може да сложим и героя на по-големия брат на Нют, Тезей Скамандър (Калъм Търнър) - началник на аврорите в Британското министерство на магията, както и Лета Лестранж (Зоуи Кравиц) - мрачното момиче аврор, разрушило сърцето на Нют в ученическите години в " Хогуъртс ", което към този момент е избраница на брат му.

 Снимка 389343

И, да, в доста моменти " Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд " ни връща назад в " Хогуъртс ", с цел да разберем по какъв начин тъкмо се срещат Нют Скамандър и Лета Лестранж и какво тя премълчава толкоз доста години. Заради тайната причина Дъмбълдор да не може да се изправи против Гринделвалд и какви са произходът и роднините на обскуруса Кридънс - също. А пък тъкмо поради тези връзки и обвързаността със света на Хари Потър ние си тръгнахме от киносалона повече от удовлетворени.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР