Започваме кампания да намерим тези хора. От началото на февруари

...
Започваме кампания да намерим тези хора. От началото на февруари
Коментари Харесай

Деница Сачева разкри какво ще предприеме държавата, за да се справи с липсата на лични асистенти

Започваме акция да намерим тези хора. От началото на февруари в границите на 45 дни ще съпоставим другите бази данни. Възможно е да са в чужбина, както в черния бранш, по този начин и в платформените стопански системи. Може да има такива със приблизително обучение или изключени от просветителната система.

Това сподели в предаването "Беновска пита " по Канал 3 общественият министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е във връзка рецесията с персоналните асистенти. "Ще въведем система за валидиране на умения, хората ще получат документ за уменията си и да бъдат препоръчани на работодатели. Проблемът с персоналните асистенти е огромен, вложени са 500 млн. лв. от 2014 година насам. Все още не е открито стабилно решение. То би могло да пристигна през закона за обществените услуги, а персоналните асистенти да бъдат планувани с бюджетите. Помолила съм да се направи оценка на въздействието на закона за персоналната помощ, ще го получа през март. От тези към 20 хил души, 13 хиляди са близки и родственици. Няма нищо неприятно, само че имаме сигнали за проблеми за стара жена, която живее на 500 км от персоналния си помощник – сина ѝ ", показа тя.

Деница Сачева: Ограниченията, заложени в закона за персоналната помощ, оставиха хора с увреждания без персонален помощник

"Голяма част от домовете за възрастни хора не са в положително положение и ще бъдат закрити, хората ще бъдат настанени в центрове от фамилен вид. Проблем е, тактиката за човешките запаси, нямаме такава. Качеството на обществената политика е обвързвано с хората ", разяснява Сачева.

Проверка в Дома за хора с деменция в с. Горско Косово сподели най-лошото

"Промените в Кодекса на труда се вършат от специфична група, занимават се с контролиране на изключителния труд и с други тематики. Извънредният труд сега в България е неразрешен, само че всеобщо се практикува. Същото важи и в един мол – продавачките работят и по празници. Малко повече да бъдат на ярко връзките, които съществуват. Имаме добър разговор със синдикатите ", добави министърът.

Деница Сачева ще разпореди частична оценка на въздействието на Закона за персоналната помощ

"Системата за обществено подкрепяне е належащо да е доста по-ефективна, а лимитираните средства на обществото да доближават до най-нуждаещите се. През идната година ще се търсят 90 000 с висше обучение и 65 000 със приблизително и под приблизително обучение. Отливът към избрани специалности се дължи на негативизма към тях. Възнаграждението не е единственото ", загатна още Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 година в гр. София. От 2017 година до декември 2019 година е.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР