Започваме и тази сесия в криза – правителствена с поредната

...
Започваме и тази сесия в криза – правителствена с поредната
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България

Започваме и тази сесия в рецесия – държавна с следващата 9-та промяна на министър в кабинета. Криза с водоснабдяването - близо половин милион българи са в режим на вода. 100-хиляден град е изправен пред избора работа и самун или вода. В десетки други градове от години хората не знаят какво е непрекъснато течаща чиста вода. Така стартира речта си в Народното събрание Корнелия Нинова.
За 10 години три пъти се покачиха цените на водата. Народът заплати стотици милиони за безводие и мръсна вода. България е превърната в бунище на света.

Международната и българска мафия печели доста смъртоносни пари за сметка на здравето на българския народ, пред погледа, а може би и в съучастничество с българските управляващи, съдейки по последните дейности на прокуратурата. Висши държавни чиновници, шефът на НЗОК, заговориха за проведена система за източване на Здравната каса. Директно са посочени и виновниците - министър и зам.-министър вършат лобистко законодателство в интерес на огромни частни ползи. Тол-системата е отсрочена още веднъж и е напът да се провали. Завърна се чумата по свинете и нови десетки хиляди животни се умъртвяват. Цял бранш в отглеждането на животни се унищожава – това докара до необикновен скок в цената на месото – над 50 %, а на саламите – 10%. Предупреждават ни, че ще пораства цената на хляба, пораства цената на водата. В доста общини се усилват локални налози и такси, а близо 2 милиона българи не престават да живеят с пари под прага на бедността. Това са обстоятелствата, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Вижте още какво сподели Корнелия Нинова:

Защо стигнахме дотук? В продължение на 10 години се одобряваха закони в полза на облагата на малко на брой против тази на болшинството. Корупцията към този момент е заложена в законодателството. Стигнахме дотук поради безхаберие, непросветеност, а както се вижда от дейностите на прокуратурата – злоумишлени дейности на ръководещите. За 10 години превърнахте политиката в търговия. Но цинизмът е, че плащате личното си успокоение с парите на хората. Взимате им непостижими налози и при всеки протест, министър-председателят си заплаща такса „ успокоение “ с техните пари, изкарани с труд. Но не с цел да има развиване и напредък на страната, а самоцелно – с цел да се резервира властта. След 10 години и този модел стартира да се изчерпва и да не работи. Системите стартират да гърмят една след друга. Унищожихте кръвоносната система на държавността – институциите, които не действат. Вкарвате страната от рецесия в рецесия. Гасите пожари, които сами запалвате. Но ръководство на страна не е гасене на пожари. То изисква проект, способени хора, работа и надзор. Нищо от това нямате. Затова вместо непоклатимост и развиване, които обещавате, има безпорядък и застой, и това не може да продължава по този начин.

Скъпи български жители,

Не вярвайте на неистини и операции, че Българска социалистическа партия влиза в сделки, задкулисие, каквито и да са диалози за крепене на това държавно управление. Искам да съм пределно ясна - ние работим за събаряне на този кабинет и на това ръководство. То, с изключение на безхаберно и некадърно, към този момент е нездравословно за България. Винаги има опция – по всички тематики, които засегнах, ние от Българска социалистическа партия от години сигнализираме министерства, Министерство на вътрешните работи, прокуратура. Предлагаме разнообразни решения - различен здравен модел, в който лечебните заведения да не са търговски сдружения. Друг обществен модел – който понижава неравенствата; различен учебен модел – който подсигурява фрагменти за стопанската система и работа в България на приключилите младежи. Друг модел на системата на битка с корупцията, в който не ръководещите си избират проверяващи.

Говорите, че желаете консенсус по стратегически значимите за България въпроси. Уважаеми българи, това е девиз, когато ръководещите са притиснати до ъгъла. През всички тези години предлагахме консенсус. Всички наши рационални оферти бяха отхвърляни без причини. Призивът за консенсус се употребява в рецесия, само че не е откровен. Никога подадена от нас ръка по тези тематики не е била одобрявана. Ето за какво, считаме, че смяната за България, и за живота на българския народ, минава през смяна на ръководството.

Обръщам се към другите парламентарни партии, които се дефинират като опозиционни, към извънпарламентарни партии и цивилен сдружения, които желаят смяна. Уважаеми сътрудници, всеки от нас тича по своята писта и мощен в своята тематика, само че е слаб, тъй като е самичък. Всеки от нас има хрумвания за смяна, при всички нас има кадърни и честни хора. Нека се опрем на тях, на виталните сили на българския народ, тъй като имаме една сплотяваща концепция – да сменим това ръководство и да променим България и живота на българите. Възможно е да го създадем, само че не просто да вземем техните постове, а с цел да подсигуряваме стопански напредък, непоклатимост и благоденствие на българския народ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР