Започва укрепване на свлачището при 72-ри км на първокласния път

...
Започва укрепване на свлачището при 72-ри км на първокласния път
Коментари Харесай

Укрепват свлачището при 72-ри км на пътя Кюстендил-Перник

Започва подсилване на свлачището при 72-ри км на първокласния път I-6 Кюстендил - Радомир - Перник с пари от Оперативна програма " Околна среда " и от националния бюджет, оповестиха от Министерство на регионалното развитие. Двумесечен е срокът на осъществяване.

Целта е да се спре свлачищния развой, зародил от интензивните превалявания през 2015 година Предстои осъществяване на геозащитни строително-монтажни действия. Предвидено e построяването на укрепителна структура, която включва осъществяването на стоманобетонови водачи в петата на свлачищния откос и стоманобетонова подпорна стена .

В сектора на свлачището се генерира забележителен водоприток от дере, горски пътища и дъждовни води, по тази причина ще има отводняване на откоса с дренажни ребра .
 Автотунелът при свлачището под Рилския манастир - подготвен до септември
Автотунелът при свлачището под Рилския манастир - подготвен до септември

Работата по обекта върви по график макар рокадите в " Автомагистрали "

При осъществяване на ремонтно-възстановителните работи ще бъде въведена краткотрайна организация за придвижване на колите , при обезпечаване на пътно платно с ширина към 5,50 м в посока Перник. Необходимо е водачите да карат деликатно, да следват прецизно поставената пътна сигнализация и ограничаването на скоростта до 50 км/ч.

Изпълнител на обекта е " ПЪТГЕО 2018 " ДЗЗД, в който вземат участие: " Пиринстройинженеринг " ЕАД и " ГЕОКОНСТРУКТ " ООД. Договорът е на инженеринг (проектиране и строителство) на обща стойност 336 000 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще бъде сбъднат от " ПЪТГЕО 2018 " ДЗЗД. Строителният контрол е предоставен на " Консулт инженерингс " ЕООД и е на стойност 17 010 лева с Данък добавена стойност .
 Свлачище още веднъж блокира пътя към Рилския манастир
Свлачище още веднъж блокира пътя към Рилския манастир

Проблемите в сектора не престават макар отпуснатите милиони за ремонт

Обектът се осъществя по план " Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 " по Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 година, по който ще бъдат възобновени общо 5 обекта. Общата стойност на плана е 17 815 006,80 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лева с Данък добавена стойност, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лева с Данък добавена стойност.
 Свлачището в Земен е овладяно
Свлачището в Земен е овладяно

Бедственото състояние няма да се удължава
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР