Започва специализирана операция по линия на всички лица, които използват

...
Започва специализирана операция по линия на всички лица, които използват
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Ще се разделя с всеки бездействащ и пасивен полицай

Започва профилирана интервенция по линия на всички лица, които употребяват наркотични и упойващи субстанции и тя няма да е от ден до пладне.

Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков на конференция в Министерски съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министърът разясни, че спецакцията няма да има краен период.

Тя ще продължи до тогава, докато преценим. Времето и резултатите от нея, ще ни кажат до по кое време, съобщи Рашков.

Ще разчитаме и на цялото общество да ни помогне да се оправим с тези, които си разрешават да заплашват живота на всички, които са на пътя, а и на тротоарите, сподели още Рашков.

От своя страна министър председателят в оставка Кирил Петков бе безапелационен, че от през днешния ден управляващите афишират война на всички рецидивисти, изключително на тези, които карат под въздействието на наркотични субстанции.

Петков изрече съболезнования към околните на двете млади дами, които изгубиха живота си при предизивканата от Георги Семерджиев злополука в София.

Трагедията от през вчерашния ден, нещастието с Милен Цветков се дължи на наркотични субстанции. Това е част от тъмната страна на нашето общество. Никой не би трябвало да е над закона в България, съобщи Кирил Петков.

Вътрешният министър Рашков съобщи, че към този момент е открито, че служителка на Министерство на вътрешните работи е забъркана в тази ситуация със Семерджиев.

За нас е известно наличието на жена сега, в който е станал случая и следва установяването ѝ. Днес към този момент това е известно. Да, тя е служителка в едно от районните ръководства в столицата, да, тя има връзки с Георги Семерджиев. Предстои да установим какви – открити са полицейски атрибути. Едва ли има съображение в колата на този човек да има предмети, които се употребяват единствено от служителите на реда, съобщи Рашков.

Той бе безапелационен, че като министър ще направи всичко и ще се раздели с всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, които упражняват бездейност, безучастие.

Министърът удостовери, че Георги Семерджиев е бил очевидец, само че сподели, че това няма отношение към неговата процедура да е карал.

От сутринта заседаваме в Министерство на вътрешните работи по отношение на този драматичен случай. Ще се постараем да изясним в елементи случая, обвързван с Георги Семерджиев, в това число, в случай че има задоволително данни и за съпричастна в избрана степен активност на чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число всички случаи, за които имаме към този момент подозрение, че са били неглижирани и дали в следствие, в случай че по този начин се откри, някой не е предизвикал индиректно този драматичен резултат. Имам поради, някои обстоятелства, които несъмнено ще бъдат факт на доказване в Националната следствена работа – обстоятелства, свързани с шофьорското минало на този човек и агресивното държание, което докара до гибелта на две почтени млади девойки, съобщи Рашков.

Оказа се, че този човек е без удостоверение за правоуправление от 2005 година.

По отношение на него са предприемани десетки дейности на органите на Министерство на вътрешните работи, в това число са изпращани материали на прокуратурата точно във връзка това, че той е управлявал МПС без да има удостоверение на правоуправление. През последните 16 години той е имал опция да се яви на изпит и да получи друго такова. Той не го е направил. Имаме безспорни данни, че той се е постарал да получи шофьорска брошура от Швейцария, а ние получихме данни, че Швейцария не е издала на този жител документ. С него той се е представял пред полицейски чиновници, от които е избягал, заяви Бойко Рашков пред публицистите в Министерски съвет.

Вътрешният министър заяви, че е разпоредил на Инспектората на Министерство на вътрешните работи да подхващат незабавни ограничения във връзка с всички случаи, в последните 16 години, в които Георги Семерджиев е бил спиран от органите на реда и какви дейности са предприемани по отношение на него. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР