Започва ремонтът на стаите в отделението по Акушерство и гинекология

...
Започва ремонтът на стаите в отделението по Акушерство и гинекология
Коментари Харесай

Мартин Харизанов: Започва ремонт и на стаите в АГО във Враца /снимки/

Започва ремонтът на стаите в отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца, научи организация BulNews.
Припомняме, че в края на предходната година съдружие „ Врачанофили “, чийто ръководител е Мартин Харизанов, провежда благотворително събитие - Вечеря с идея: „ С задача за бъдещето! За ДЕЦАТА и МАЙКИТЕ на Враца! “. Целта бе да се съберат средства за подкрепяне на отделението, като дарената сума бе 34 500 лв.. Бизнесмени от региона отвориха сърцата си и прибавиха още от персоналните си средства и тя доближи над 40 000 лева
В първия стадий от обновяването на отделението бяха сменени всички кревати за родилките със профилирани такива.



Останалите пари ще бъдат вложени в реновиране на стаите. От сдружението имаха предпочитание ремонтът на пространствата да стартира в най-кратки периоди, само че изчакват да приключат дейностите в детското поделение. Вследствие на течовете от мокрите пространства в детското, в акушеро-гинекологичното поделение имаше влага и напукана мазилка. Сега този ремонт е съвсем на финалната права, като остават още 2-3 седмици до завършека му.
Бизнесменът Мартин Харизанов се е срещнал с новия началник на АГО - Йордан Мишев и старшата акушерка Виолета Цветанова, с цел да разясняват бъдещите действия по обновяването на отделението. След това те са били коментирани и с изпълнителния шеф на болничното заведение Петър Керемедчиев, финансовия шеф и основния правист. По време на срещата са разисквани и бъдещи начинания, съдействие и финансова помощ.
Отделението е било посетено и от представител на строителна компания от Враца и неговия екип, които са направили оглед и се чака да изготвят оферта.
„ Ще бъдат потърсени още няколко компании, които да дадат оферти, с цел да се избере най-хубавата цена “, показа Мартин Харизанов.
Ремонтът ще бъде стартират от родилна стая №2. За да стане по-просторно помещението ще бъде отстранена 30-годишната дограма, която го разделя на две като заслон. В стаята ще бъде построен хигиеничен възел, за родилките да не употребяват обща баня и тоалетна. Ще се подменят мивките за обслужване на бебета и ще бъде построен окачен таван с нови осветителни тела. Подът ще бъде с гранитогрес, който предстои на стерилизация. Стените ще бъдат напълно освежени и ще се закупят дрешник и нови нощни шкафчета.
В взаимозависимост от останалата сума, средствата ще бъдат оползотворени за спомагателни действия.
„ Надявам се да „ заразим “ още хора с положителното. Там се ражда бъдещото потомство на нашата област и е значимо пространствата да бъдат реновирани, с цел да може майките и децата да се усещат добре и да имат всичко належащо. Благодаря още веднъж на всички хора от нашия район, които се включиха в събитието с „ Братя готвачи “. Заедно събрахме тази немалка сума за нашия град. Заедно можем повече, тъй като майките и децата го заслужават! “, съобщи Мартин Харизанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР