Започва прокурорска проверка заради голямото количество отпадъци в река Искър

...
Започва прокурорска проверка заради голямото количество отпадъци в река Искър
Коментари Харесай

Започва прокурорска проверка за отпадъците в река Искър край Своге

Започва прокурорска инспекция поради огромното количество боклуци в река Искър край Своге. Това разгласи регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров. Още през днешния ден до държавното управление ще бъде изпратено следващо писмо с искане страната да финансира оправянето с екологичния проблем.

Отпадъците заемат повърхност от близо 12 декара, само че се намират отвън урбанизирана територия, уточни регионалният шеф Илиан Тодоров. „ Което значи, че от община Своге нямат задължението да ги почистват. Задължението за разчистване е напълно на страната “, изясни той.

Тодоров добави, че за последно през май предходната година е поискано финансиране от Министерски съвет за разчистване на речните корита отвън обитаемоте места, които не са разчиствани от 30 години. „ След три месеца ми дадоха отговор, че средства не могат да ми бъдат отпуснати “, означи той.

По предварителни данни почистването на нечистия сектор край Своге ще коства сред 200 и 220 хиляди лв.. Дейностите ще стартират незабавно, когато средствата бъдат отпуснати от страната.

„ Аз ще възложа с целево финансиране на реализатор, който да почисти. Ние не можем да тръгнем по закона за публичните поръчки, тъй като не можем да си позволим година, две тези отпадъци да седят там “, сподели регионалният шеф Илиан Тодоров.

От ВЕЦ-Своге и Община Своге показаха подготвеност за подпомагане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР