Започва поетапното строителство на АМ „Хемус“ между Боаза и пътен

...
Започва поетапното строителство на АМ „Хемус“ между Боаза и пътен
Коментари Харесай

Започва работата по продължението на магистрала „Хемус”

Започва поетапното строителство на Автомагистрала „ Хемус “ сред Боаза и пътен възел „ Дерманци “, по пътя Русе - Велико Търново.

Проектът се извършва с пари от републиканския бюджет.

Изграждането на 134-километровият сектор ще коства 1 милиарда и 120 млн. лева на бюджета. Трасето е разграничено на 6 сектора.

Освен това до 24 май придвижването в сектора Неофит Рилски – Девня от км 389 до км 400 се реализира в двете посоки в платното в посока Варна. Ограничено е качването в посока София на пътен възел „ Неофит Рилски “, като придвижването е пренасочено по път I-2 Варна – Шумен от пътен възел „ Девня “ до пътен възел „ Каспичан “.

Ограничено е и слизането от автомагистралата на пътен възел „ Неофит Рилски “, като придвижването е пренасочено по път I-2 Шумен – Варна. Движението в сектора пътен възел (п.в.) „ Повеляново” – п.в. „ Слънчево” от км 406 до км 416 се реализира в двете посоки в платното посока Варна, като е лимитирано придвижването в платно за София. Движението се отбива при км 416 до км 406 по път I-2 Русе – Варна.

Ограничено е качването в посока София от п.в. „ Слънчево “ и слизането в посока Слънчево и Тополи на п.в. „ Слънчево “. Движението е пренасочено по път I-2 Русе – Варна.

До 7 май придвижването при виадукт „ Звездица” в сектора от км 2+511 до км 2+911 се реализира в двете посоки в платното в посока Бургас заради ремонтни действия. Забранено е прекосяването на моторни транспортни средства над 10 тона по път I-9 в сектора Кранево – Варна при км 83. Осигуреният обходен маршрут е през селата Кичево и Оброчище.

Движението по път III-2902 Панорама - Куманово при км 11 се реализира с нараснало внимание и ограничаване на скоростта до 30 км/час заради неравности на асфалтовата настилка. Пътните настилки на територията на региона са сухи. Видимостта е добра в утринните часове на деня. Няма данни за усложнения в придвижването по основните пътни посоки от и за Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР