Започва подготовката на национален проект за дуално обучение. Това решение

...
Започва подготовката на национален проект за дуално обучение. Това решение
Коментари Харесай

Работодателите и държавата започват проект за дуално обучение на национално ниво

Започва подготовката на народен план за дуално образование. Това решение бе подкрепено от Националния стопански съвет. Съвещателният орган, в който вземат участие всички работодателски организации, организира съвещание, по самодейност на министър Никола Стоянов. Недостигът на фрагменти и повишението на тяхната подготовка, конкурентоспособността на българските компании и ограниченията на държавното управление за преодоляване на инфлационните процеси бяха главните разисквани тематики.

Целта на създаването на народен план за дуално образование е да се подхващат ограничения на държавно равнище за по-широко използване на тази форма на подготовка, което в дълготраен проект ще подкрепи решаването на проблемите с неналичието на работна ръка и квалифицирани фрагменти. 

„ Обсъждаме всички държавни предприятия да застъпят дейно дуалното образование, като един спомагателен тласък за насърчаването му в цялата страна “, изясни министър Никола Стоянов. По думите му в България към този момент се извършват няколко по-малки плана в тази сфера, само че има потребност от координирани дейности на национално равнище, за показване на дуалната форма на образование пред учениците и техните родители. „ Целта ни е с Министерството на образованието и науката и работодателските организации в период от към месец, да подготвим цялостна идея по какъв начин това да бъде осъществено на процедура. След това ще се надяваме за дейната ви поддръжка и за действителното пускане в цялата страна “, сподели още икономическият министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР