Започва първото от 2006 година насам издание на най-престижния снукър

...
Започва първото от 2006 година насам издание на най-престижния снукър
Коментари Харесай

Започва първият “Мастърс” без китайци от 2006 година

Започва първото от 2006 година насам издание на най-престижния снукър шампионат отвън ранкинг системата (и част от “Тройната корона ”) - “Мастърс ” - без присъединяване на китайски състезатели.

Причината е, че Джао Синтонг и Ян Бингтао са измежду десетимата отстранени от международния тур китайци, разследвани за манипулиране на изхода от редица мачове.

На мястото на Синтонг ще взе участие първата щека на Иран Хюсеин Вафей, а вместо първенеца от 2021 година Бингтао ще гледаме изявите на Дейвид Гилбърт.

В 15 часа през днешния ден завесите открехват Нийл Робъртсън и Шон Мърфи, които ще създадат инсценировка на финалите през 2012-та и 2015-а. Левичарят от Мелбърн е номер 1 в схемата в качеството си на настоящ първенец, като през актуалната акция има някои превъзходни откъслечни изяви, само че отпадна на полуфиналите на цели седем шампионата до момента.

Мърфи, от своя страна, сподели първи проблясъци на завръщане към топ форма с класирането на четвъртфиналите на Шампионата на Обединеното кралство, само че още е надалеч от разпределението на купите.

Победителят от този двубой ще играе по-късно с някогашния финалист Кайрън Уилсън или първенеца от 2020-а Стюърт Бингам. В тази двойка като че ли Уилсън е емфатичен любимец, в случай че гледаме резултатите от последните 18 месеца. Все отново, Воина се нуждаеше от 11 фрейма, с цел да отстрани този противник в миналогодишния “Мастърс ”, а Бингам надви на осминафиналите на Световното в “Крусибъл ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР