Започва официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването

...
Започва официалната церемония, на която президентът Владимир Путин обявява присъединяването
Коментари Харесай

Путин обяви присъединяването на украинските области към Русия НА ЖИВО

Започва формалната гала, на която президентът Владимир Путин афишира присъединението към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

" На извършените референдуми хората споделиха своята дума. Милиони желаеха районите, в които живеят, да станат част от Русия. И в този момент те към този момент са наши жители - вечно ", сподели Путин пред цялостната с публични лица зала. 

Той прикани управляващите да уважат волята на хората от четирите района. И даде обещание, че Москва ще направи всичко допустимо, с цел да усъвършенства живота на жителите на анексираните територии. Той обаче вметна, че Москва въпреки всичко е подготвена на договаряния с Украйна по принцип.

Путин упрекна Запада, че води хибридна война против Москва. " Те желаят да бъдем тяхна колония. Те първи нарушиха разпоредбите, касаещи границите на страните. Те упорстват всички да одобряват греховете им ", съобщи президентът.

Путин засегна още веднъж и тематиката за нуклеарните оръжия, наблягайки, че Съединени американски щати са тези, които основават казус по отношение на потреблението им - при стартирането на атомните бомби над Хирошима и Нагасаки.

 След речта на президента той и формалните представители на Херсонска и Запорожка област, на ДНР и ЛНР подписаха формалните документи, които утвърждават анексирането на териториите. Путин обаче седна на обособена маса от тази на четиримата водачи.

По-рано денем Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха извършени референдуми за присъединението им към Руската федерация.

На церемонията по подписването участват ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки, както и ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо. Всички те са назначени от Кремъл.

Европейски Съюз и огромна част от интернационалната общественост не признават легитимността на извършените в четирите украински области допитвания.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР