Започва новият сезон на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония-

...
Започва новият сезон на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония-
Коментари Харесай

Фортисимо фамилия - класическа музика за деца

Започва новият сезон на детската музикално-образователна стратегия на Софийската филхармония- «Фортисимо фамилия».

От 16 октомври предстоят нови срещи с велики музикални пиеси и композитори. Нови истории, нови любопитни обстоятелства от света на класическата музика и нови герои ще омагьосват децата в зала „ България “.

Мисията на детските концерти е да вкара децата и родителите във вълшебния свят на класиката, да ги запознае с композиторите и инструментите от симфоничния оркестър и да трансформира всичко това в прочувствено и незабравимо прекарване. Затова в своите функции още веднъж ще влязат обичаните на публиката актьори и артисти.

Програмата на концертите за този полусезон е:



Есента в музиката

Чуйте по какъв начин звучи есента в музиката. Научете кои композитори са били въодушевени от нея и по какъв начин са разкрили хубостта ѝ посредством нотите си на 16 октомври 2022, от 11 ч., в зала България ".

Диригент е Павел Златаров. Участва Богдана Трифонова.



Бетовен за деца

Лиричен и замислен ли е бил брилянтният немски композитор, каквато е и една от най-известните негови произведения, Лунната соната, която непроменяемо провокира екстаз в слушателите, без значение от възрастта им. Очакваме ви на 30 октомври 2022, от 11 ч., в зала България .

Диригент на концерта е Вилиана Вълчева.



Дива симфония

След дълга и сполучлива кариера като публицист световноизвестният романист Дан Браун пожъна извънреден триумф и като композитор. Главният воин на симфоничното произведение, общителният и ученолюбив Маестро Маус, ще ни разноски из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, като че ли с цел да подскаже, че всичко към нас е музика на 27 ноември 2022, 11 ч., зала България . Диригент е Григор Паликаров. Участва Петко Венелинов.



Замръзналото кралство

Няма по-добър метод да се подготвим за Коледа като се потопим във величествената музика от едноименния филм на Дисни. Музиката, оглавяваща класацията на Billboard, номинирана и наградена с Грами ще чуете на 18 декември 2022, 19 ч., зала България " под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР