Започва мащабна полицейска акция по пътищата с проверки за дрогирани

...
Започва мащабна полицейска акция по пътищата с проверки за дрогирани
Коментари Харесай

Убиецът Семерджиев бил и свидетел срещу наркобанда

Започва огромна полицейска акция по пътищата с инспекции за дрогирани водачи поради трагичния случай от вторник, когато Георги Семерджиев умъртви две млади дами. Това оповестиха министър председателят Кирил Петков и Бойко Рашков.

" Може би ще притесним някои от жителите по време на идните инспекции на пътя. Но явно нашите дейности не оправдават упованията за справяне с войната по пътищата. Очаквам подпомагане и от обществеността. Моля жителите да осведомят Министерство на вътрешните работи за извършители на пътя. На същата дата, когато е станал случаят на околовръстното е имало различен лек случай. Човекът е решил, че не е належащо да уведомява Министерство на вътрешните работи, а го е споделил в ефира на една от националните малките екрани ", сподели Рашков.

" Семерджиев е управлявал разнообразни коли, без да е лидер по силата на закона. По отношение на него са предприемани десетки дейности от органите на Министерство на вътрешните работи. Изпращани са материали в прокуратурата за формиране на досъдебни производства, в това число за шофиране без брошура. През последните 16 година е имал опция да се яви на изпит и да получи друга брошура. Не го е направил. Вместо това се е постарал да получи шофьорска брошура сякаш от Швейцария, за което получихме данни обаче, че тази страна не му е издавала сходен документ. С този документ се е показал на няколко инспекции. На една от тях е избягал. Този документ, въпреки и подправен, е останал в ръцете на служителите на реда. Изследваме в елементи шофьорската биография на този човек ", сподели Бойко Рашков.

За случая от 11 юни, когато Георги Семерджиев е спрян за инспекция в " Студентски град ", само че е пуснат, Рашков съобщи:

" Този случай назоваваме случай, който би трябвало да се обясни детайлно. Как се случи по този начин, че е избягал от инспекцията? Днес едно от моите разпоредби беше неотложно да се обясни - преследван ли е, дали са проверявани камери за посоката, в която се е отдръпнал, какви номера е имало на това транспортно средство. Как тези полицейски чиновници са изпълнявали служебните си отговорности? Ако са неспособни да упражняват полицейски функционалности, ще се разделим с тях ".

Семерджиев е бил очевидец против лица, които се занимават с наркоразпространение - очевиден очевидец по едно от делата, сподели Рашков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР