Започва изплащането на пенсиите през юни чрез пощенските станции, съобщиха

...
Започва изплащането на пенсиите през юни чрез пощенските станции, съобщиха
Коментари Харесай

Започва изплащането на пенсиите за юни

Започва изплащането на пенсиите през юни посредством пощенските станции, оповестиха от Националния застрахователен институт. Това ще се случи по общоприетия график – от 7 до 20 юни. Преводите на юнските пенсии по сметките на хората, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени в сряда, 7 юни.

От Националния застрахователен институт осведомят, че в уеб страницата на института има нова електронна услуга, съобщи БГНЕС. Тя е обвързвана с правото на хората да бъде продължено изплащането на инвалидната им пенсия или на добавката за непозната помощ и след приключването на периода на експертното решение на ТЕЛК или НЕЛК. Става въпрос за времето до издаването на ново такова решение от съответните комисии, ако е налице закъснение в здравната експертиза при преосвидетелстването.

Справката е „ за получени данни от Министерство на здравеопазването/регионални здравни инспекции по Закона за здравето/Преходни и заключителни разпореждания в закона за изменение и допълнение на Закона за хората с увреждания “.

Ако хората, за които е постъпила информация по този ред, дават отговор на плануваните законови условия, електронната информация ще съдържа данни и за периода на продълженото погашение, както и за подлежащата на погашение сума за времето от прекъсването на заплащането до неговото следващо възобновяване.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР