Започнало е засипването с пръст на горящото сметище край Свищов,

...
Започнало е засипването с пръст на горящото сметище край Свищов,
Коментари Харесай

Засипват с пръст горящото сметище край Свищов

Започнало е засипването с пръст на горящото бунище край Свищов, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината Генчо Генчев.
 
Очаква се до на следващия ден върху терена да бъде положен първият пласт пръст, с цел да бъдат потушени тлеещите огнища в локализираната зона на пожара.
 
Площадката, от която ще бъде взета земната маса, се намира на към километър от сметището, тя е общинска частна благосъстоятелност.
 
Над 10 тежкотоварни машини на компанията реализатор, с която общината е сключила контракт, са почнали работа тази заран.
 
Възникналият пожар на сметището през предходната седмица аргументи съществено задимяване на града и кметът разгласи бедствено състояние в понеделник, 19 август, което ще продължи до петък.-->
 
За преодоляване на обстановката на място дежурят шест противопожарни екипа, а качеството на въздуха се мери непрекъснато от автоматизирана станция на Регионална инспекция за опазване на околната среда.
 
Засега няма данни за превишаване на нормите за качеството на въздуха.
 
Депото за твърди битови боклуци, в което породи пожарът, не действа от 2016 година. То е ситуирано югозападно от града, като на повърхност от 46,26 дка са депонирани 355 000 кубични метра боклуци.
 
На 13 август т.г. е подписан контракт с Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда за финансиране на плана за неговата рекултивация на стойност над 3 млн. лв..
 
Заради изключителната обстановка се е наложило да не се изчакват нормалните периодите за избор на компанията реализатор, с цел да стартира бързото така наречен запръстяване на рисковия терен, посочи кметът на общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР