Започналите в понеделник разговори между ВМРО от една страна, и

...
Започналите в понеделник разговори между ВМРО от една страна, и
Коментари Харесай

Медико-патриотична коалиция или спасяването на редник Доктор

Започналите в понеделник диалози сред Вътрешна македонска революционна организация от една страна, и НФСБ и партия КОД от друга, са още една индикация, че ГЕРБ отива в историята. Ако партията на Борисов имаше шансове да живее, надали двамата му някогашни вицепремиери щяха да се сдружават тъкмо по този метод, откакто на 4 април бяха в друга настройка. На тези парламентарни избори Вътрешна македонска революционна организация се явиха независимо, а НФСБ бяха с ВОЛЯ. Присламчването на партия КОД придава на един медицински привкус, който би бил несъмнено потребен, въпреки да е леко просрочен предвид на цялостното неявяване на Волен Сидеров от там.
Извън шегата, надали има друга цел това сдружаване, с изключение на ново влизане във властта - нещо, което и тримата партийни водачи несъмнено желаят. Общото сред тях е най-много това, че са били в държавни управления на Борисов. И че надали биха желали да потънат дружно с него, съдейки по независимото им явяване на 4 април. Резултатите обаче бяха стряскащо ниски и по тази причина обединяването, пък било то и съвсем механично, е повече от неотложно.
Само за онагледяване на обстановката е редно да напомним тежестта на всеки от трите субекта в проценти. Съвсем малко не доближи на Вътрешна македонска революционна организация да влезе независимо в Народното събрание - партията взе 3.64%. НФСБ, само че дружно с ВОЛЯ, взе 2.37% и мъчно може да се каже какъв брой би имала при независимо явяване. КОД взе " цели " 0.29%.
Вярно е, че прогноза не може да се прави на база машинален общ брой от тези проценти, само че е също толкоз правилно и това, че тъкмо това вършат самите политици, когато се сдружават. Съдейки по сбора, възможната нова коалиция сигурно влиза в Народното събрание.
 Москов, Каракачанов и Симеонов се събират на среща за общо явяване на изборите Москов, Каракачанов и Симеонов се събират на среща за общо явяване на изборите
Патриотичните обединения се събират на среща за общо явяване на предварителните парламентарни избори. Сред поканените на диалозите са лиде...
Каракачанов, бидейки водач по проценти, би могъл да диктува изискванията в възможната нова тройна настройка. За него към този момент е известно, че надали би преговарял със Сидеров или с Марешки.
За Симеонов пък е повече от ясно, че не е удовлетворен от комбината си с Марешки през април, тъй като другояче не би се навил да договаря с Вътрешна македонска революционна организация.
, че още през 2018 година искаше да прави нов десен план с " проевропейските патриоти ". След като беше изключен от ДСБ през 2016 година, тъй като беше по-лоялен към Борисов, в сравнение с към издигналата го партия, той остана задълго единствено с концепциите си за нов политически план. Днес към този момент има шансове още веднъж да блесне с експертиза, освен това - в родолюбив аранжимент. Това, несъмнено, има предистория.
Още през септември предходната година стана ясно, че партията на Москов търси партньорство с " Обединени патриоти ", само че по този начин и не се стигна до коопериране. Вероятно тъй като Каракачанов, бидейки към момента в отлични връзки с Борисов, не е желал да се сдружава с отмилели на премиера субекти. Топлите му връзки с Москов обаче не са загадка и по-паметливите ще се сетят, че през 2019 година около евроизборите Вътрешна македонска революционна организация ядоса " Атака ", като предложи Москов за Европейския парламент.
През януари тази година партията на Москов отново заприказва за коалиране с НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация, артикулирано като " десен закостенял съюз ", само че до април не се стигна до общи дейности.
 Спецсъдът ще гледа делото против ексминистър Москов за турските ваксини Спецсъдът ще гледа делото против ексминистър Москов за турските ваксини
Специализираният углавен съд ще заседава по делото против някогашния здравен министър Петър Москов, съобщи БГНЕС. Москов и заместникът...
Този изобилен бекграунд идва да покаже, че Москов от дълго време напира към патриотите. Вероятно тъй като с другите няма късмет -, с ГЕРБ няма бъдеще, а партиите от митинга разгласи за напълно леви.
Неговото наличие може и да бъде потребно за Вътрешна македонска революционна организация, само че може и да бъде троянският кон, който да обтегне и без друго нежните връзки сред войводите и НФСБ.
Каквото и да пресмятат двете някогашни вицета на Борисов, приемането на Москов в техните редици е по-скоро нещо като " спасяването на редови войник Доктор " и надали би им донесло добавена стойност. Освен в случай че тя към този момент не е добавена по един или различен метод, малко по-невидим в профил.
Дали медико-патриотичната групировка ще се получи, е въпрос номер едно. Вторият е какъв брой ще изтрае. И третият, в случай че въобще се стигне до него - ще успее ли да се прикрепи към идната власт? Това наподобява изцяло допустимо, тъй като се чака тя да бъде много шарена.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР