Започнахме почистването на 10 км от коритото на река Искър

...
Започнахме почистването на 10 км от коритото на река Искър
Коментари Харесай

Фандъкова: Започнахме почистването на 10 км от коритото на река Искър

" Започнахме почистването на 10 км от коритото на река Искър сред 500-метровия сектор от стената на бент. „ Панчарево “ до корекцията при летище София. Преди няколко години изпълнихме първия стадий от почистването - 5 км сред летището и моста на „ Чепинско шосе “ ". Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова във фейсбук.

„ С плана за разчистване на речното корито ще създадем пешеходна и велосипедна връзка, обвързана с прилежащите квартали, която да се употребява от софиянци за разходка и спорт. Това е план, който сме обсъждали дружно с жителите на кв. „ Горубляне ", показва тя.

" Почистването на р. Искър е извънредно значимо, с цел да осигурим безаварийност при следеното изпускане на бент. „ Искър “, яз „ Кокаляне” и бент. „ Панчарево”. Ще бъдат отстранени насъбраните смесени органични и неорганични боклуци, както и самораслата растителност във водното течение и по брега.
Почистването се финансира със средства от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет и от Столична община ", написа още Фандъкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР