Започнаха строително-ремонтните дейности по демонтирането на шадравана в центъра на

...
Започнаха строително-ремонтните дейности по демонтирането на шадравана в центъра на
Коментари Харесай

Ето какъв ще е новият облик на централния площад в Бяла Слатина /снимки/

Започнаха строително-ремонтните действия по демонтирането на шадравана в центъра на Бяла Слатина. Това е началото на огромната смяна в централната градска част, в която е включено и построяването на нов фонтан. Въпреки носталгията на доста от жителите на града по трансформиралия се в обичано място за срещи и игри към него фонтан, подмяната му с нов е наложителна, заради моралното му остаряване и невъзможността да бъде експлоатиран пълноценно.
Новото оборудване ще бъде от нов вид, осъвременено, ефектно и красиво. Ще се построи воден резултат вид „ водна стена – завеса “, формирана от два детайла – Г-образен и П-образен, ситуирани на разнообразни равнища с уместно осветяване за реализиране на по–голям резултат вечерта. Освен това се планува и замяна на настилката към шадравана.
Проектът включва и преустрояване на зоната за отдих към съществуващия шадраван с гълъбите, посредством създаване на заслон, перголи и места за сядане, отделяне на нови зелени площи и цветарници, чиито стени ще бъдат построени от бетонни блокове. Ще се облагородят зелените площи като се засадят с едногодишни растения.
Общинското управление се надява с този план да се обезпечи една модерна и естетична среда за отдих на жителите и гостите на община Бяла Слатина, както и да способства за развиването на локалната стопанска система и за подобряването качеството на живот на популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР