Започнаха масовите проверки за носене на маски от пътниците в

...
Започнаха масовите проверки за носене на маски от пътниците в
Коментари Харесай

Масови проверки за маски в градския транспорт в София

Започнаха всеобщите инспекции за носене на маски от пасажерите в градския превоз в София. Според разпоредбите санкцията за неспазването на тази противоепидемична мярка е от 300 до 1000 лв..

„ Има случаи, когато пасажерите не желаят да слагат маска макар молбите на контрольорите. Затова с тях върви и полицейски екип ”, описа Станислав Станков от " Контрол по редовността на пасажерите " – ЦГМ, пред Нова телевизия.

От септември до момента са формирани над 60 акта за неносене на маски. От инспекциите излиза наяве, че от ден на ден хора съблюдават ограниченията против коронавирус в градския превоз.

По-рано зам.-здравният министър доктор Александър Златанов изясни, че в случай че заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и доближи над 1 000 инфектирани на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9 000, ще се мисли за въвеждането на локдаун. 

„ Ние сме на правилото към определен миг да се вкарват нужните ограничения. Ако се стигне до такава степен, ще стартираме с непълен локдаун за неимунизираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат отвън къщи ”, добави той.

В момента 7 000 души с ковид са настанени в лечебни заведения. „ Почти над 600 пациенти са в интензивните отделения. При състояние, че на този стадий сме разкрили към 700 кревати за интензивни грижи. Към момента, съгласно нуждите, поетапно разкриваме кревати за лежащи Коронавирус пациенти ”, посочи зам.-здравният министър. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР