Започна записването за фолклорния конкурс на Рожен“ – Събор на

...
Започна записването за фолклорния конкурс на Рожен“ – Събор на
Коментари Харесай

Започна записването за фолклорния конкурс на „Рожен“ – Събор на народното творчество и животновъдство 2023

Започна записването за фолклорния конкурс на „ Рожен “ – Събор на националното творчество и отглеждане на животни 2023, който ще се организира в интервала 14 – 16 юли т.г.

Конкурсът е за фенове национални артисти, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови сформира, групи за национални традиции и обреди, оркестри и ансамбли. Участието е без такса, като в изявите не се позволява присъединяване на експерти. В състезанието могат да вземат участие и задгранични сформира и самостоятелни реализатори на български фолклор.

На събора фолклорните реализатори ще се изявяват на четири подиуми. Програмата на танцови сформира и групите за национални традиции би трябвало да е 8 мин., на певческите и инструментални групи – 6 мин., а на самостоятелните реализатори – 5 мин.

Изпълненията ще се правят оценка от умело жури, като най-добре представилите се ще получат I-ва, II-ра и III-та премия в обособените категории.

Заявки за присъединяване ще се одобряват до 9 юни 2023 година, в това число, на [email protected] или на адрес: гр. Смолян 4700, бул. “България ” №12, Община Смолян, Дирекция “Хуманитарни действия “, за „ Рожен-2023 ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР