Започна залесяването на изгорелите гори над Кресна. На мястото на

...
Започна залесяването на изгорелите гори над Кресна. На мястото на
Коментари Харесай

Засадиха 6 500 дръвчета в Стара Кресна

Започна залесяването на изгорелите гори над Кресна. На мястото на опожарените площи към този момент са засадени 6 500 фиданки от черен бор и зимен дъб . Младите дръвчета са създадени в разсадниците на Югозападното държавно дружество (ЮЗДП).

 Залесяват горските площи над Кресна след пожара от 2017 година
Залесяват горските площи над Кресна след пожара от 2017 година

Пожарът в Стара Кресна опустоши 17 000 дка горски площи

Повече от 240 души взеха присъединяване в залесяването на опустошените площи - чиновници на ЮЗДП, горските стопанства Кресна и Разлог, Изпълнителната организация по горите, районните дирекции по горите в София и Благоевград и Дирекция на Природен парк " Витоша ".

Акцията стартира рано през днешния ден с разчистване на площите от остатъците след изведената сеч, подготовка на тераси, изкопаване на дупки и залесяване на фиданките.

 От незагасен фас лумнал пожарът над Кресна Обновена
От незагасен фас лумнал пожарът над Кресна

Задържан е 30-годишен кравар

В дейностите по обновяване на потърпевшите горски територии интензивно присъединяване взеха и хората, които професионално са ангажирани с потушаването на огнените стихии и всекидневно са очевидци на провалите от тях - Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и районните служби в Благоевград, Кюстендил, Перник и Сандански.

 Възстановяването на гората над Кресненското дефиле ще отнеме 50 години
Възстановяването на гората над Кресненското дефиле ще отнеме 50 години

Разчистват овъглената гора над Кресненското дефиле

Припомняме, при горските пожари в региона на Стара Кресна бяха унищожени 17 000 дка смесени гори . Изпълнителният шеф на Агенцията по горите Григор Гогов разгласи, че пожарът над Кресна е най-големият горски пожар у нас за 2017 година. По думите му е взето решение да се предприеме 5-годишна стратегия за залесяването на всички потърпевши при пожара гори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР