Започна втората фаза от изпълнението на имунизационния план срещу коронавирус.

...
Започна втората фаза от изпълнението на имунизационния план срещу коронавирус.
Коментари Харесай

Започна ваксинирането в старчески домове и на учители

Започна втората фаза от осъществяването на имунизационния проект против ковид. Днес в някои градове ваксини бяха сложени на хора от старешки домове, в други пък тече подготовката за имунизирането на учители, което ще бъде осъществено на следващия ден. Първият стадий включваше медици.

В София процесът започва с дома за остарели хора в кварталите " Надежда " и " Зона Б-5 ". Общо 30 души са поискали да бъдат ваксинирани от двете институции, броя включва и пероснал. " Общо към 30% от домуващите в общинските домове са поискали ваксина към този момент ", заяви кметът Йорданка Фандъкова, участвала при първото слагане на имунизациите. Столичната община се грижи за 8 дома за възрастни хора. Частните пансиони все още не са изявили предпочитание. Доц. Лили Маринова от РЗИ сподели, че няма визия за какво те не се включват във имунизирането.

Стартира и имунизирането в домовете за възрастни в Ямболска област. Първите дози бяха сложени на консуматори от Дома „ Св. Архангел Михаил ”. 36 възрастни хора и 15 души от личния състав изявиха предпочитание, от общо 145. Близо половината от тях прекараха вируса преди време. В дома в село Болярско също стартира имунизиране, там по-рано също бе записано огнище.

Утре във Варна стартира имунизирането на учители. Днес бе разпратена информацията към искащите кой къде и в какъв брой часа да се яви. Засега не се записва висок възторг. В София се чака стартът при учителите да е в понеделник. Всеки град преценя съгласно наличните препарати и опциите си. На процедура втората фаза към този момент започва там, където се изчерпаха искащите да се ваксинират медици.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР