Започна участието на премиера Бойко Борисов във видеоконференцията на членовете

...
Започна участието на премиера Бойко Борисов във видеоконференцията на членовете
Коментари Харесай

Борисов обсъжда пандемията с евролидерите

Започна присъединяване на премиера Бойко Борисов във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет за съгласуваност на напъните за имунизирането.

Във фокуса на разискванията ще бъдат актуалната обстановка, провокирана от пандемията от COVID-19, готовността за реакция при закани за публичното здраве, сигурността и защитата на Европейския съюз, както и връзките с Южното съседство.

Акцент по време на диалозите ще бъде подложен върху доставките на ваксини и въведените от страните членки ограничения за ограничение на разпространяването на болестта. Ще бъдат дискутирани изводите от оправянето с пандемията и построяването на потенциал на Европейски Съюз за превъзмогване на бъдещи здравни рецесии.

В тази връзка ще бъдат разисквани също интернационалното съдействие и солидарността с трети страни, оповестиха от държавната пресслужба.

Министър-председателят ще означи, че здравната ни система е мобилизирана, с цел да отговори на националните потребности, само че страната ни следва внимателен метод по повод последователното отхлабване на ограниченията. Внимателно се следи и разпространяването на новите разновидности на вируса на територията на България.

Премиерът Борисов ще изрази безапелационното мнение, че производителите на ваксини следва прецизно да съблюдават договорите за доставки с Европейската комисия, по този начин както страните членки в точния момент извършиха своя финансов ангажимент към тях.

Министър-председателят ще подчертава и върху поетапното осъществяване на Националния проект за имунизиране, на реализацията на всеобщата имунизация и ще подчертае повишилия се брой българи, искащи да се имунизират против новия вирус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР