Започна строителството на тунел „Железница“ от автомагистрала „Струма“, както и

...
Започна строителството на тунел „Железница“ от автомагистрала „Струма“, както и
Коментари Харесай

Джи Пи Груп, ГБС и ПСТ започнаха да строят в района на тунел Железница

Започна строителството на тунел „ Железница “ от автомагистрала „ Струма “, както и на пътните сектори директно преди и след него. Съоръжението ще е с дължина към 2 км и ще бъде най-дългият пътен тунел, изграждан до момента у нас. Изпълнението е обособено в три елементи - тунела, пътя преди и след него, с цел да може на обекта да се работи по едно и също време и да приключи в периода на Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, заяви Агенция "Пътна инфраструктура ".

Изпълнител на тунел е Консорциум „ Автомагистрала СТРУМА ТУНЕЛ 2018 “, в който вземат участие: "Джи Пи Груп ", "Глобал кънстъркшън " и "Виа План ". Стойността на контракта е 185.37 млн. лева без Данък добавена стойност.

Участъкът преди тунела, пътувайки от София към Кулата, е с дължина 720 м. Включва и обслужващ тунелен път при северния портал и мостово оборудване. Отсечката ще бъде построена от консорциума „ Железница - Север “, в който са включени три сдружения на "Главболгарстрой ". Стойността на контракта е 29.98 без Данък добавена стойност.

Отсечката след тунела е с дължина 1,4 км. Ще бъдат издигнати селскостопански подлез, подпорна и укрепителна стена, отводнителни уреди, създаване и реорганизация на инженерни мрежи и други Изпълнител на строително-монтажните работи е „ ПСТ ГРУП “ ЕАД. Стойността на контракта е 18.44 млн. лева без Данък добавена стойност.

Проектът ще се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година, прецизира пътната организация.

Както "Банкеръ " писа, "Джи Пи Груп " подписа контракт за строителството на тунела макар наредбата на премиера Бойко Борисов компанията да бъде извадена от всички публични поръчки с държавно и европейско финансиране. Преди година прокуратурата стартира досъдебно произвеждане за пране на пари против лице, обвързвано с компанията. В този случай държавното обвиняване бе сезирано от проверяващи публицисти и вицепремиера Томислав Дончев поради подозрения за корист с евросредства посредством консултантски компании.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР