Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето,

...
Започна строителството на северния
обходен път на Бургас. С изграждането на
трасето,
Коментари Харесай

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С построяването на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, приближаващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „ Тракия “, ще се изнесе извън центъра на града. По този метод ще се увеличи сигурността на придвижване за пътуващите от Западна и Северна България като се заобикаля влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лева, а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за осъществяване на обекта е 18 месеца.

Поради стартирането на строителните работи до 50 км/ч е лимитирано движението в близо 800 м сектор от път I-6 Ветрен - Бургас (от км 493+135 до км 493+928), при селскостопанския надлез, който е в урбанизираната територия на гр. Бургас. По този метод ще се обезпечи безопасния вход и излаз на строителните машини до обекта.

Северният обходен път ще стартира при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и наоколо до актуалното кръстовище, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а по-късно ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще приключва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разграничени със средна разделителна линия, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява посредством 4 пътни възли.

Изграждането на северния обходен започна с подготовка на строителната площадка, премахване на хумуса и изкопно-насипни работи по директното трасе. Срокът за осъществяване на строителството е доникъде на 2022 година

Изпълнител на строително-монтажните работи е „ Пътстрой Бургас “ ЕООД. Договорът е за 57 025 630,16 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е предоставен на Обединение „ Бургас 2020 “, с участници: „ Пътконсулт 2000 “ ЕООД, „ ЕН АР Консулт 2000 “ ЕООД и „ ТРИ Европейски Съюз “ ЕООД. Техният договор е за 673 200 лева с Данък добавена стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР