Започна срещата на външните министри на Г-7 в Лондон. Представителите

...
Започна срещата на външните министри на Г-7 в Лондон. Представителите
Коментари Харесай

Започна срещата на външните министри на Г-7 в Лондон

Започна срещата на външните министри на Г-7 в Лондон. Представителите на водещите международни стопански системи се виждат за първи път „ лице в лице “ след повече от 2 години.

Основна цел на форума е да бъдат открити нови способи за отбрана на интернационалния ред от външни закани. Сред тематиките, които ще бъдат разисквани, са рецесията в Мианма, пандемията в Индия, световната борба против ковид, връзките с Русия, Китай и Иран, климатичните промени.

В навечерието на срещата английският външен министър Доминик Рааб, след диалози с американския държавен секретар Антъни Блинкън, съобщи на взаимна конференция, че се следи смяна към сливане на страните с еднообразно мислене за по-тясно съдействие против враждебни страни като Русия и Китай.

Г-7 се състои от Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати, само че на тридневната среща са поканени също външните министри на Австралия, Индия, Южна Корея и Южна Африка в границите на напъните на Лондон да задълбочи връзките с индийско-тихоокеанския регион.

Англия, която е ръководител на Г-7 на ротационен принцип, ще бъде хазаин идващия месец и на среща на високо ниво в графство Корнуол
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР