Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Албания

...
Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Албания
Коментари Харесай

Стефан Янев обсъди европейската перспектива на Албания с Еди Рама

Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Албания Еди Рама, който е на посещаване у нас през днешния ден и на следващия ден. Двамата водачи разискват двустранните връзки, настоящи въпроси от европейския дневен ред и пътя на Албания към Европейски Съюз.

В хода на диалога министър-председателят Стефан Янев ще подчертава върху поредната и дейна поддръжка на България за европейската вероятност на Албания. Българският министър председател ще приветства решимостта на Албания за прогрес в програмата за промени на Европейски Съюз и постигането на позитивни резултати в основни области в това отношение.

Друг акцент в диалога ще бъде подложен върху добросъседските и другарски връзки сред България и Албания. Възможности за по-нататъшно съдействие от общ интерес съществуват в редица браншове като стопанската система, селското стопанство, минното дело, енергетиката и високите технологии. Потенциал за задълбочаването на двустранните връзки има и в региона на превоза и свързаността посредством развиването на Коридор №8, в областта на образованието, културата и науката, общественото обезпечаване. Очакванията са, че с оглед активизираното партньорство сред двете страни през последните години за по-нататъшно усилване на секторното съдействие, ще бъдат реализирани още по-конкретни резултати в бъдеще.

Предмет на диалога ще бъде също забележителната роля на българското национално малцинство в Албания като натурален „ мост на другарство “ сред двете страни. Акцент ще бъде подложен и върху връзките в бранша на туризма.

След диалога на четири очи сред министър-председателя Стефан Янев и премиера на Албания Еди Рама ще се организира пленарно съвещание на двете делегации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР