Започна ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения

...
Започна ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения
Коментари Харесай

Ремонтират три виадукта на АМ Тракия в посока Пловдив

Започна ремонтът в платното за Бургас на три мостови уреди на Автомагистрала " Траки я " - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. Виадуктите не са обновявани главно от построяването им преди повече от 30 години . При осъществяването на строителните работи придвижването ще се реализира в двете посоки в платното за София.

За облекчение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота , в региона на ремонтирания сектор ще има две ленти в посока Пловдив и една за София , а в неделя и понеделник заран ще има две ленти за София и една за Пловдив.

Предвижда се ремонтните действия да завършат преди началото на дейния туристически сезон .

На трите виадукта ще бъде изработен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове , хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели . Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.
 Ремонт лимитира придвижването в сектор от Автомагистрала
Ремонт лимитира придвижването в сектор от Автомагистрала " Тракия " до май

От АПИ оферират различни направления

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да карат рационално и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването по време на строителните работи. Ремонтът е належащ и би трябвало да бъде изработен, с цел да се пътува по-късно доста по-удобно по актуализирани пътни сектори.

През предходната седмица стартира и ремонт на моста над река Тополница на Автомагистрала " Тракия ". До 30 април придвижването от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив се лимитира в дейната и спешната лента и се реализира в изпреварващата лента.

Предвиден е ремонт на дилатационна фуга, хидроизолация, възобновяване на бетонови повърхности на устой и греда, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркировка .
 Основен ремонт на 17 виадукта по Автомагистрала
Основен ремонт на 17 виадукта по Автомагистрала " Хемус " и Автомагистрала " Тракия "

Отпуснати са над 143 млн. лв. за възобновяване на оборудванията

От 7 март придвижването по моста над река Елшишка при км 89-ти на Автомагистрала " Тракия " се осъщестява д вупосочно в платното за София , заради ремонт на платното за Пловдив.

Дейностите включват промяна на гредите на мостовото оборудване , нова хидроизолация, асфалтиране и хоризонтална маркировка. Очаква се строителните работи да приключат до края на май . В края на ноември предходната година приключи ремонтът на платното за София.

За облекчение на трафика от 13 ч. всеки петък до 17 ч. в събота , в региона на ремонтирания сектор, има две ленти в посока Пловдив и една за София.

От 17 ч. всяка събота до 10 ч. в понеделник ще има две ленти за София и една лента за Пловдив. Целта е облекчение на трафика в пиковите часове през почивните дни, когато доста хора потеглят на път.
 Две предложения за умна система на Автомагистрала
Две предложения за умна система на Автомагистрала " Тракия "

Монтират и камери за премерване на междинна скорост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР