Започна ремонтът на 1,3 км от третокласния път III-5006 Габрово

...
Започна ремонтът на 1,3 км от третокласния път III-5006 Габрово
Коментари Харесай

Ремонтират се 1,3 км от третокласния път Габрово – Узана в гр. Габрово

Започна ремонтът на 1,3 км от третокласния път III-5006 Габрово – Узана. Ще се обнови секторът сред Хаджицонев мост и кръстовището за кв. „ Радецки “ в Габрово. През последните две години по правата преминаваше строителната техника, ангажирана с построяването на обходния път на Габрово.Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Ремонтните действия ще се правят без прекъсване на трафика като колите ще минават в платното, в което не се работи. Предвижда се те да завършат в края на ноември т. година Отсечката ще бъде преасфалтирана, с усъвършенствано отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и мантинели. Ремонтните работи са за 724 хиляди лева с Данък добавена стойност и се извършват от пътноподдържащата компания за област Габрово.

Третокласният път III-5006 Габрово – Узана е от огромно значение за стопанската система и туризма в община Габрово. Той е единствената транспортна връзка за селата Стоманеците и Зелено дърво, за курортен комплекс „ Узана”, естествен парк „ Българка” и народен парк „ Централен Балкан”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР