Започна регистрацията за частичните местни избори у нас. Те ще

...
Започна регистрацията за частичните местни избори у нас. Те ще
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се регистрира първи в ЦИК за частичните местни избори на 28 февруари

Започна регистрацията за частичните локални избори у нас. Те ще се проведат на 28 февруари в 12 обитаеми места и общини.

Първи за присъединяване в кметските избори се записаха „ Републиканци за България “ на Цветан Цветанов. Те внесоха над 7 000 подписа за присъединяване в изборите и оповестиха, че са подготвени за присъединяване и в локалния, и в парламентарния избор.

Формацията е обезпокоена, че няма да има гласоподаване по пощата.

Цветанов разяснява и датата за парламентарните избори – 4 февруари: „ Много са разногласията по датата. Аз считам, че оттук насетне няма какво повече да я разясняваме. Всеки би трябвало да се съобрази с оповестената от президента дата, тъй като това е негово конституционно право, от което той се възползва. Всички политически субекти просто би трябвало да се подготвим и представим най-хубавите си управнически стратегии, с цел да бъдат осведомени хората “.

Бившият втори в ГЕРБ загатна, че партията на Бойко Борисов ще си партнира с Движение за права и свободи на парламентарните избори.

„ Никога до момента ГЕРБ не е провеждала парламентарни избори и не е взела участие в подготовката като част от изпълнителната власт. Моите терзания са, че 2021 ГЕРБ ще организира за първи път избори, а ние видяхме в съответния образец с Гурково, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще бъдат сътрудници в тези избори и ще могат да създадат това, които всички ние желаеме да не се случва “, съобщи водачът на „ Републиканци за България “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР