Започна работа експертната комисия от Министерството на културата, която ще

...
Започна работа експертната комисия от Министерството на културата, която ще
Коментари Харесай

Специалисти проверяват сградите на площад Тройката в Бургас

Започна работа експертната комисия от Министерството на културата, която ще обследва всички здания, които се намират в региона на централния бургаски площад " Тройката ". Тя е назначена от министър Боил Банов.
Специалистите са от Националния институт за недвижимо културно завещание и Главна дирекция " Инспекторат за запазване на културното завещание ". Те към този момент са създали оглед на място и инспекция по документи на съществуващите постройки в региона.
Основната задача е да се проведат процедури по идентифициране, обявление и даване на статут, по актуализиране на краткотрайни режими за запазване според Закона за културното завещание. Експертната комисия ще приключи процедурата по даване на финален статут на постройките - недвижими културни полезности. Представителите на Министерството са провели работна среща в Община Бургас.

Подробно обследвани са направени на постройката на някогашните Маринкови хамбари и жилищно-търговска постройка, читалище " Пробуда ", които имат статут на заявена единична архитектурно-строителна недвижима културна полезност с предварителна категория " за сведение ". Започнала е инспекция и на останалите постройки, които са в парцела. Установява се дали там са осъществявани нарушавания досега във връзка с постройките в рамките на парцела. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР