Започна приемът за проектни предложения по подмярката 5.1 "Подкрепа за

...
Започна приемът за проектни предложения по подмярката 5.1 "Подкрепа за
Коментари Харесай

С бюджет от 2,9 млн. лева започва приемът на предложения по подмярката 5.1 за публични субекти в рамките на ПРСР

Започна приемът за планови оферти по подмярката 5.1 "Подкрепа за вложения в превантивни ограничения, ориентирани към ограничение на следствията от евентуални естествени бедствия, неподходящи климатични феномени и катастрофични събития " от мярка 5 "Възстановяване на селскостопански индустриален капацитет, претърпял вреди вследствие на естествени бедствия, и въвеждане на подобаващи превантивни ограничения " от ПРСР /2014-2020 г./. Бюджетът по приема е 2 933 700 лева

Максималният размер на допустимите разноски за едно планово предложение е 1 222 375 лева, оповестяват от фонд "Земеделие ".

По процедурата е планувано напълно електронно подаване и оценка на плановите оферти, което ще се прави посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН 2020) с потреблението на Квалифициран електронен автограф (КЕП). Крайният период за подаване на планови оферти е 10 май 2021 година Допустимите претенденти са Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), Националният диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт (НДНИВМИ) и Изпълнителната организация "Борба с градушките " (ИАБГ).

Целите на процедурата са обезпечаването на опция на БАБХ и НДНИВМИ за вложения, свързани с превантивни действия за усилване на контрола, повишение на потенциала и усъвършенстване на времето за реакция, което ще ограничи риска от пораждане на усложнени епизоотични обстановка в бъдеще.

Реализирането на характерни вложения от страна на ИАБГ ще разреши да се усъвършенства работата на противоградовата отбрана в страната и ранното предизвестие за рискови неподходящи метеорологични феномени. По подмярката 5.1 започват две процедури - за частни и обществени субекти. От ДФЗ напомнят, че на 2 февруари т. година, с бюджет от 23,5 млн. лева, стартира приемът по подмярката 5.1, ориентиран към повишение на биосигурността в земеделските стопанства. Крайният период за подаване на планови оферти по тази процедура е 5 май 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР