Започна приемът на документи за кандидатстване в гимназиите след 7-ми

...
Започна приемът на документи за кандидатстване в гимназиите след 7-ми
Коментари Харесай

​МОН оповести обобщените резултати от изпитите по български език и математика​

Започна приемът на документи за кандидатстване в гимназиите след 7-ми клас. За първи път подаването на документи е единствено електронно. Междувременно през днешния ден просветното министерство оповести систематизираните резултати от изпитите по български език и математика.

Резултатите от тази и предходната година са несъпоставими, оповестиха от МОН поради новия формат на изпитите през тази година. Все отново от министерството ги дефинираха като по-добри.

И до момента в който по български учениците са изкарали приблизително 53 от 100 точки и резултатът в действителност е доста добър, то по математика точките са единствено 33,6 от 100.

Сто точки по български имат 16 седмокласници, по математика те са 141. Само един възпитаник в страната има 100 точки и по двата предмета.

Сред учебните заведения с най-голям резултат по български е Пловдивската математическа гимназия, по математика - Варненската математическа гимназия.
 Ваня Кастрева пред Българска национална телевизия за кандидатстването след 7. клас Ваня Кастрева пред Българска национална телевизия за кандидатстването след 7. клас
От през днешния ден стартира подаването на документи за първото класиране на учениците, които аплайват в профилирани и професионални гимназии. За първи път по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР