Започна премахването на ограничителите на Граф Игнатиев“, придобили известност като

...
Започна премахването на ограничителите на Граф Игнатиев“, придобили известност като
Коментари Харесай

Сменят „перките“ на „Графа“ с чугунени колчета

Започна премахването на ограничителите на „ Граф Игнатиев “, придобили популярност като " перки ". Те ще бъдат сменени с чугунени колчета, съобщи БГНЕС.
 
„ От през днешния ден стартира подмяната на ограничителите по „ Графа “. В началото ще се стартира от ъгъла на улицата със „ 6-ти септември “ до ул. „ Раковски “. След това ще продължи и в останалите сектори “, сподели шефът на дирекция „ Транспортна инфраструктура “ в Следствен отдел към окръжна прокуратура Васил Начевски.
 Графа БГНЕС

 Графа БГНЕС
Той изясни, че сега са пристигнали към 200 колчета, като за подмяната на всички остарели ограничители по улицата ще са нужни към 600.-->
 
„ Цената на един болард (чугунено колче) е 88 лева без Данък добавена стойност. Демонтажът на перките и слагането на основите, на които ще бъдат хванати колчетата ще бъдат осъществени и за сметка на строителя, а общината ще заплати единствено болардите “, уточни той.
 Графа БГНЕС
На 20 август жена се спъна и падна на перките, а мъжът ѝ Александър Рогачев изкърти три то тях, като две сложи на трамвайните линии, а друга хвърли на тротоара. Заради действието си той беше арестуван за 24 часа и се снабди с обвиняване за разваляне на непозната благосъстоятелност по хулигански подбуди.
 
Начевски изрично отхвърли точно това да е мотивът и увери, че всичко е било планувано. Подмяната не е почнала по-рано, тъй като са чакали колчетата да бъдат създадени, добави шефът.
 Графа БГНЕС
„ Всичко беше планувано и случаят от преди дни не е причина да се форсира подмяната “, акцентира той.
 
„ Перките “, които провокираха серия от произшествия, ще забележим на други места в града. На първо време обаче те ще бъдат прибрани в склад на общинското сдружение „ Софинвест “.
 Графа БГНЕС
„ Перките към този момент имат паметно значение за София. Бях видял даже едни японски туристи да се снимат с тях. Но с колчетата е доста по-хубаво и практично. Става и по-естетично с тях “, съобщи музикантът Александър Сомов минути, откакто видя по какъв начин се инсталира първото колче.
 
Той изясни, че е ходил на доста места в чужбина и на всички места има разнообразни типове ограничители, които разделят трасето за придвижване от пешеходното пространство. Единствената разлика с нашите е, че там те са по-високи и забележими. Сомов беше безапелационен, че е належащо да има ясна граница сред двете пространства и дефинира предложенията там да няма ограничители като неприемлива.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР