Започна повторното залесяване с тополи край реката в Хасково. Работници

...
Започна повторното залесяване с тополи край реката в Хасково. Работници
Коментари Харесай

Започна възстановяването на емблематичните тополи в Хасково

Започна повторното залесяване с тополи край реката в Хасково. Работници на общинското сдружение " Екопрогрес " вкорениха 10 дръвчета край бул. " България " до постройката на театъра.

" Предстои на други разнообразни места да бъдат засадени общо 150 фиданки ", заяви шефът на компанията Щерю Янев. Така ще бъде възобновен характерният пейзаж около реката, възпят в песента " Среща " на " Щурците ".

След експертна оценка на комисия и фитосанитарно проучване в края на предходната година 64 от общо 611 дървета бяха счетени за рискови заради преклонната си възраст и бяха отстранени. Останалите бяха окастрени и понижени с една трета на височина.

" Сегашните фиданки са хибриден италиански тип от сорта " Култивар ", посочи Янев. По негови думи при разцвет те няма да имат досегашните дразнещи пухчета.

Доставени са били от разсадник в Пазарджик и по уверения на агрономи в този момент е най-подходящото време за засаждането им. Янев са надява те бързо да доближат 20-25 метровата височина, с която са останалите тополи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР