Започна постепенното облагородяване и изграждане на инфраструктура в новообособяващите се

...
Започна постепенното облагородяване и изграждане на инфраструктура в новообособяващите се
Коментари Харесай

Започва постепенно изграждане на инфраструктура в новите квартали на Асеновград

Започна последователното облагородяване и създаване на инфраструктура в новообособяващите се жилищни зони на Асеновград. Отворена е процедурата по създаване на част от инженерната инфраструктура в квартал " 36 ", ситуиран над стадион " Шипка " в града. След извършения конкурс, преди всичко е класирана офертата на компания " Запрянови 03 ". До 20.09.19 година тече период за обжалване и в случай че такова няма декларирано по график, на 25.09.19 година би трябвало да се подпише контракт и действително да започва осъществяване на работата.
Дейностите, които би трябвало да се извършат, са полагане на основа на уличната мрежа в квартала - по стръмните улици ще бъде сложена настилка от пътни линии. Друго, планувано в контракта, са ровове, подравняване, балиране, доставка и полагане на трошено-каменна настилка, доставка и полагане на пясъчна основа. Предвижда се и създаване на дъждоприемни шахти и включването им към към този момент съществуващата канализационна мрежа.
Преди дни бе оповестена и процедура за квартал " Баделема 2 " в Асеновград. Очакват се предложения на компании по повод създаване на тръбопровод, канализация и баластриране на улица " Матей Преображенски " и на две пресечки към нея, както и на улица " Младежка " и връзката й с улица " Искра ". Целта е да се постави основата на уличната мрежа в квартала. Освен създаване на тръбопровод и канализация, са планувани ровове, подравняване, балиране, доставка и полагане на трошено-каменна настилка за основа, както и противопожарни хидранти и ревизионни шахти.
Междувременно стана ясно, че поръчката за главен ремонт на улици в община Асеновград се е забавила, заради обжалвания от участници в процедурата. Образувана е кореспонденция, само че няма заведено произвеждане. По думите на кмета, това пречи за следващо подписване на контракт със спечелил участник и надлежно - за започване на ремонтните действия в някои от регионите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР