Започна подмяната на унищожената мантинела на мястото на катастрофата на

...
Започна подмяната на унищожената мантинела на мястото на катастрофата на
Коментари Харесай

Подменят мантинелата на мястото на тежката катастрофа на АМ Тракия

Започна подмяната на унищожената мантинела на мястото на злополуката на Автомагистрала "Тракия ".

Веднага след пътно-транспортното произшествие от Европейския център алармираха, че мантинелите са доста остарели и ръждясали.

Според Диана Русинова от Европейския център по транспортни политики, този случай не е трябвало да се случва и е трябвало да се направи всичко допустимо да бъде предотвратен, съобщи Българска национална телевизия.

"Днес с сътрудниците от целия експертен бранш ще се съберем да помислим на това място какво друго може да се направи, в никакъв случай повече да не се случва такава покруса. Пет индивида с кръвта си ще са платили за това нещо, само че имам вяра, че можем да си вземем поука от това нещо, имам вяра, че тази покруса ще сплоти експертния капацитет и дружно ще намерим правилните изходи и правилния път, с цел да понижим жертвите до 0 ", разяснява още Русинова.

Според нея това може да се случи единствено в случай че целият експертен капацитет на България работи дружно, като се вършат целенасочени инспекции по пътна сигурност. "Реакцията на страната този път беше извънредно съответна и навременна, за това всички ние дружно да намерим метод да се оправим с този тежък проблем за България. Този развой стартира от смяна на пътната среда - първо да оправим мантинелите, пътните знаци, и тогава ще стигнем до последната точка - превъзпитаване на българските водачи ", съобщи Русинова.

Точно в 11ч. стартира ревизия на АПИ на проблематичния сектор на Автомагистрала "Тракия ". Поканени са и специалисти от неправителствени организации.

Шестима починали при жестоката злополука на Автомагистрала "Тракия "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР