Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на

...
Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на
Коментари Харесай

Стартира пролетното почистване на Монтана

Започна почистването на хълма в един от най-старите паркове на Монтана, заяви кметът Златко Живков. Изрязани са шубраци, прикриващи местни сметища, засети са зелени площи и е направена профилактика на осветлението. В този регион се намира обединявания детски комплекс, в който се образоват 800 деца. Покрай двора му минава и най-натоварения пешеходен метод към Живовския квартал във високите елементи на града.
В идващия интервал ще стартира разчистване на двупосочната лента с прилежащите тротоари на изхода към вернишката бензиностанция, както и на канавките на пътя след нея.
В ход е и почистването на каналите, които минават през града. В тях за следващ път недобросъвестни жители са изхвърляли движимости от бита.
В тази връзка Живков прикани жителите, които в този момент изрязват дърветата и обработват дворовете си да изхвърлят клоните и другите зелени боклуци до контейнерите, от където ще могат по-бързо и елементарно да бъдат извозвани.
Кметът на Монтана благодари на всички компании и жители, изплатили отговорностите си към общината до този миг. Той напомни, че налозите и таксите не са променяни и стойностите им са същите като предходната година. До 30 април всеки може да внесе дължимата сума с 5-процентно понижение.
И през тази година ще има засилени инспекции на притежатели на домашни любимци за заплащането на годишната такса за тях. В града до момента единствено 54 души са внесли тази такса. За съпоставяне в село Долна Вереница това е направено от 65 души. Общо от 23-те села до момента такса за домакински любим са внесли 300 стопани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР