Започна операцията по изваждане на заседналия край скалите на Камен

...
Започна операцията по изваждане на заседналия край скалите на Камен
Коментари Харесай

Укрепиха кораба при скалите на Камен бряг. Изтеглянето предстои

Започна интервенцията по изваждане на заседналия край скалите на Камен бряг товарен транспортен съд. Тази заран плавателният съд бе швартован, съобщи.

Корабът Vera Su, плаващ под панамски байрак, заседна край " Яйлата " на 20 септември. Той транспортира 3000 тона насипни торове. От Морска администрация увериха, че няма заплаха от екокатастрофа - цистерната с корабно гориво е здрава, а товарът е предпазен в трюмовете.

Предстои разтоварване на плавателния съд. Плаващ кран ще стартира акцията. Заседналият транспортен съд би трябвало да бъде освободен най-малко от половината си товар, с цел да може да се отдели от скалите и да бъде изтеглен по-лесно.

Все още обаче интервенцията по претоварването на кораба не е почнала. Причината е, че турският корабособственик и застрахователите още не са постигнали съглашение по всички параметри на интервенцията за евакуиране на кораба, която не е избавителна, заяви капитан Живко Петров, изпълнителен шеф на изпълнителна организация " Морска администрация.

Разходите по интервенцията ще бъдат поети от корабособственика и застрахователната компания.

Заради плитчината и каменистия терен,​ още не е ясно дали изобщо там ще може да влезе различен транспортен съд, с цел да се реализира изтеглянето на заседналия транспортен съд, разяснява още капитан Живко Петров.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР