Започна официалната церемония по встъпване в длъжност на президента Румен

...
Започна официалната церемония по встъпване в длъжност на президента Румен
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова встъпват в длъжност за втория си мандат

Започна формалната гала по встъпване в служба на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова на площад "Св. Александър Невски ".

Президентът и вицепрезидентът дойдоха на площада минути преди 11.00 часа , когато е началото на церемонията.

Румен Радев одобри рапорта на началника на почетния гвардейски часовой, поклони се пред националното знаме, обходи строя и поздрави гвардейците. Държавният глава ще произнесе слово.

Сред присъстващите на церемонията са ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър председателят Кирил Петков, министри, депутати, висши военни, висши магистрати, духовници, Симеон Сакскобургготски, брачната половинка на президента Десислава Радева, дипломати, жители.



22 януари по традиция е датата за встъпване в служба на новия български президент от 1997 година ,

когато поста зае президентът Петър Стоянов. На церемонията през днешния ден президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще произнесе слово. 21 артилерийски салюта ще отбележат началото на втория му мандат. Държавният глава ще постави венец и ще отдаде респект пред починалите за свободата на България пред Паметника на Незнайния боец.

След церемонията президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще се насочат към "Дондуков " 2. Шпалир от гвардейци ще ги посрещне пред Парадния вход на президентството за началото на втория им мандат.

На 19 януари президентът Радев и вицепрезидентът Йотова поставиха клетва за втория си мандат на тържествена гала в Народното събрание .

В обръщението си към народа и Народното събрание Румен Радев съобщи, че негов дълг като държавен глава е да връща дневния ред към дълготрайните цели на нацията, надалеч оттатък хоризонта на политическите мандати - преодоляването на демографската рецесия, оправянето с бедността и неравенствата, повишението на стандарта и качеството на живот, духовното развиване, гарантирането на суверенитета и сигурността, отстояването на националните ползи и достолепие, одобряването на позитивния облик на страната ни на открито. Текущите рецесии, които се изострят и използват от задкулисието не трябва да отклоняват вниманието от стратегическите цели, уточни президентът.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР